23 Aralık 2013 Pazartesi

Cimbom Trabzon'u tecrübesiyle geçti: 87-81

Beko Basketbol Ligi’nin 11.haftasının kapanışı İstanbul Abdi İpekçi Spor Salonu’nda Galatasaray Liv Hospital ile Trabzonspor arasındaki maçla yapıldı. İki takımın aynı gün aynı şehirde futbol maçının da olması nedeniyle ilginç bir tedasüfe yol açan maç Galatasaray için zirveden kopmama, Trabzonspor için de ligin dibinden kurtulma adına önem taşıyordu. Bu durum maça da açık şekilde yansıdı. Hem çekişmenin hem de gerilimin üst düzeyde yaşandığı maçta iki takım da galibiyet için önemli şanslar yakalarken, teknik fauller de havada uçuştu. Sonuçta ikinci yarıdaki performansıyla sahadan 87-81 galip ayrılan Galatasaray Liv Hospital 11 maçından sekizinci galibiyetini alıp zirve iddiasını sürdürdü; Trabzonspor ise iki galibiyetle dipten kurtulamadı.
 
 
Maça Galatasaray iyi başlamasına rağmen ikinci çeyrekte Trabzonspor’un yüksek direnci ile oyun dengeye geldi. Önder ve Penney ile bulduğu sayılarla oyuna ortak olan Trabzonspor, sarı kırmızılıların Arroyo’nun yokluğunda Hairstone, Domercant, Cenk, Furkan gibi isimleri devreye sokamamasının da etkisiyle galibiyete inanmaya başladı. Bu dakikalarda hakem kararlarına karşı sezon başından beri olan agresif tutumunu artıran ve biraz da ipin ucunu kaçıran sarı kırmızılı oyunculara ve Ergin Ataman’a verilen teknik faullerin etkisiyle farkı açan Trabzonspor devre arasına 41-48 önde girdi. Üst üste teknik faullerin çalındığı dakikalarda Galatasaray ard arda top kayıpları ve teknik fauller nedeniyle rakibe verilen hücum şansları sonrası 0-11’lik bir seriyi potasında görürken, bu seri sırasında rakip potaya şut dahi çekemedi.

Soyunma odası dönüşü ise sahada Galatasaray’ın ortaya koyduğu tecrübe vardı. Sinan ve Ender’in oyunu yönlendirmeleri ve yüksek yüzdeli dış şutları, pota altında da Bonsu-Macvan-Erceg’in bordo mavili uzunlara üstünlük sağlaması sonucu, farkı hızla kapatan Galatasaray Liv Hospital, psikolojik üstünlüğü de eline aldı. Final çeyreğine 66-66 ile girilen maçta Ender’in etkili oyunuyla skorda da öne geçen sarı kırmızılılar, farkı net bir şekilde açamasa da Trabzonspor’un son dakikalardaki direncini kırıp galibiyete uzanmasını bildi: 87-81.
Galatasaray Liv Hospital’de Arroyo’nun olmadığı bir günde üzerlerindeki yükü başarıyla omuzlayan Ender ve Sinan galibiyetin mimarları olurlarken, özellikle Sinan doğru kullanıldığında ne kadar faydalı olabileceğini gösterdi. Milli guardımız, savunmadaki etkinliği yanında hücumda da doğru şutlarla 4/4 üç sayı isabeti ve 14 sayı kaydederken, Ender de attığı 19 sayı yanında yaptığı 4 asistle de Sinan ile birlikte galibiyette önemli pay sahibi oldu. Hücum silahlarını yeterince çalışmadığı bir maçta Türk oyunculardan gelen bu katkılar Cimbom’a Avrupadaki maçlar için ümit vermesi yanında, Göksenin’in de rotasyonda özellikle savunmada faydalı olması sarı kırmızılı ekip için diğer olumlu yandı.
Trabzonspor’da ise Penney tecrübesi ve skorer oyunuyla takımını maç boyu oyunda tutan başlıca isim oldu. 23 sayı kaydeden Yeni Zelanda’lı yıldızın yanında pota altında Kaya ve Cooley’in sayıları Trabzonspor’u maça bağlarken, Paul Stoll da 12 asistle takımını başarılı bir şekilde yönetmeyi başardı. Stoll 12 asistin yanında 12 de sayı kaydederken, bu 12 sayının 10’u ilk yarıdaki seri serbest atışlardan geldi.

0 comments:

Yorum Gönder