29 Aralık 2013 Pazar

Banvit 2013'ü zirvede kapattı

Beko Basketbol Ligi'nde 2013 yılı bugün oynanan 13. hafta maçlarıyla tamamlanırken, seneyi zirvede kapatan ekip Banvit oldu. Geçtiğimiz sezonun Play-Off finalisti Bandırma temsilcisi, geçen sezonki performansını bu sezona da taşıyarak 13 maçlık periyodu sadece 1 yenilgiyle kapattı. Bugün haftanın ve senenin kapanış maçında kendi sahasında konuk ettiği Mersin BŞB'ni de 94-63 gibi farklı bir skorla eli boş gönderen Banvit, bu 13 maçlık periyottaki tek yenilgisini İzmir'de Pınar Karşıyaka karşısında aldı. Ligin yanında mücadele ettiği diğer kulvarlarda ise bu kadar parlak bir performans sergileyemeyen Banvit, Türkiye Kupası'na grup aşamasında veda ederken, Euro Cup'taki grubunu ise son maçta üçüncü olarak tamamlayıp tur atladı. Bu arada belirtmeden geçmeyelim Banvit'in Türkiye Kupası'ndaki tek yenilgisi yine Kaf Kaf karşısında geldi.
 
 
Ligin ilk 2 haftasında Galatasaray Liv Hospital ve Fenerbahçe Ülker'e yenilerek sezona başlayan Anadolu Efes, Pınar Karşıyaka maçıyla başladığı galibiyet serisini sene sonuna kadar sürdürerek iki yenilgi ile Banvit'in hemen arkasında yer aldı. Lacivert beyazlılar, Euroleague'deki inişli çıkışlı performanslarını ligdeki galibiyet serisiyle affettirirken, Avrupa Arena'sında etkisiz ve istikrarsız gidişin lig maçlarında nispeten zayıf rakiplere karşı devam etmediğini gördük. Özellikle Semih, Planinic gibi Euroleague'deki beklentilerin çok altında kalan isimlerin ligde kaba bir tabirle "horozlanmaları" bize benzer bir deyişle "her horoz kendi çöplüğünde öter" deyimini anımsattı. Bu takımın Türkiye şampiyonluğu için kurulmadığını bilen bizler Anadolu Efes'in bu performansını yeterli bulmamakla birlikte, belki de baş sorumlu Oktay Mahmuti'nin istifası ardından birşeylerin değişebileceğini umuyoruz. 2014'ün neler getireceğini bekleyip görmek lazım.
Beko Basketbol Ligi'nde bu ikilinin sıralamadaki takipçileri 3 mağlubiyetli Galatasaray Liv Hospital ve 4'er yenilgisi Pınar Karşıyaka ile Fenerbahçe Ülker. İlk haftalarda aldığı sürpriz yenilgilerle zirveden uzaklaşır gibi olan Galatasaray, sakatlıklar sonrası kadro takviyesi sonrası tekrar bir seri yakaladı ve zirvenin ortağı oldu. Banvit dışında şampiyonluk için yarıştığı rakiplerin tamamı karşısında üstünlük sağlayan sarı kırmızılılar, yılın son maçında da Aykon TED Kolejliler karşısında 85-73'lük bir galibiyet elde etti. Haftaya aynı galibiyet sayısıyla giren Pınar Karşıyaka, super bücür Dixon'un sakat çıktığı ve 1 sayıda kaldığı maçta Trabzonspor karşısında sürpriz bir yenilgi alıp seneyi kötü kapatırken, geçen hafta İstanbul'da yenip bir galibiyet önüne geçtiği Fenerbahçe Ülker ile de yenilgi sayısını eşitlemiş oldu. Sarı lacivertlilerin bu hafta Uşak Sportif'i yenmesi sonrası iki takım 2013'ü dört ve beşinci sıralarda tamamladılar.
Son maçlara dört yenilgi ile giren bu sezonun renkli iki takımı Uşak Sportif ve Aykon TED Kolejliler ise son hafta maçlarında sırasıyla Fenerbahçe Ülker ve Galatasaray Liv Hospital karşısında aldıkları yenilgilerle Fenerbahçe'nin gerisine düştüler. İki takım da seneyi 8 galibiyet 5 yenilgi ile tamamlarken, sezon boyunca sergiledikleri başarılı performanslarla ligin dikkat çekici iki ekibi olarak basketbolseverlerce takdir topladılar. Özellikle Uşak Sportif'in ligdeki ilk sezonunda ortaya koyduğu performans taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazanırken, eminiz ki Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde tarafsız basketbolseverlerin desteğini elde etmişlerdir.
Daha detaylı yorumlar ve diğer takımların analizleri için devre arasını bekleyeceğiz; fakat iki takımın da adını zikretmeden geçmeyelim. Sezonun hayal kırıklıkları bütçe - hedef - performans açısından baktığımızda net bir şekilde Trabzonspor ve Türk Telekom oldular. 2014 neler gösterir bilinmez ama 2013'te onlara bakınca sokağa atılan bir avuç , pardon biraz daha fazla para gördük sadece.

0 comments:

Yorum Gönder