5 Kasım 2013 Salı

Nerede o eski Daçka?

"Bu başlık da nereden çıktı? Adamlar lige 5'te 5 yaparak başladı" demeyin hemen. Bizim bahsettiğimiz eski Darrüşşafaka bir başka Darrüşşafaka'ydı. 1992-93 sezonunda adım attığı ligde (şimdiki Beko Basketbol Ligi) senelerce başarıyla mücadele etmiş, Yılmaz Karakoç, Murat Kösedağ, Serdar Tabay, Recep Ertaş, Mehmet Kahyaoğlu, Ömer Kahyaoğlu, Orhan Güler, Deniz Gökay, Hakan Köseoğlu, Caner Şentürk, Soner Şentürk gibi kendi altyapısından yetiştirdiği isimlerin ağırlıklı olduğu kadrolarıyla uzun seneler üst sıraları zorlamış bir takımdı Darrüşşafaka.
Birinci Lig'de bile kendi yetiştirdiği gençleri sahaya süren, yanlarına iyi seçilmiş bir ya da iki ABD'li ile iddialı bütçeleri zorlayan yeşil siyahlılar, 2013-2014 sezonunda tekrar Beko Basketbol Ligi'ni hedeflemiş durumdalar. Darrüşşafaka'nın eski Daçka'dan farkı ve bu satırları yazarken dikkati çekmek istediğimiz nokta ise bu sezon onları başarıyı götürmeleri için seçtiği kadro yapıları. Biraz detaya girmek gerekirse, ilk 5'e baktığımızda banko oynayan iki tecrübeli yabancının (Lawrence Roberts ve Lynn Greer) yanına 1977'li Ersin Görkem ve 1979'lu Adem Ören'in geldiğini görüyoruz. 34 yaş ortalamalı bu dörtlünün dümeninde ise oyun kurucu olarak da 22 yaşındaki Erbil Eroğlu var; fakat o da Fenerbahçe Ülker altyapısından gelme, sarı lacivertlilerde forma bulamamış bir genç. Bench'e baktığımızda ise 30 yaş ve üzeri Bekir Yarangümme, Cihan Mumcuoğulları, Gökhan Sunter gibi isimleri görüyoruz. Genç ve altyapıdan çıkma iki oyuncu Metin Türen ve Tuğberk Gedikli'nin ise rotasyonda alabildikleri ortalama dakikalar toplamı ise 15'i geçmiyor.
Eskiden altyapı ürünü olan genç yetenekleri ve Ansley, Strothers gibi yıldızlarıyla zirveyi zorlayan ve keyif veren bir Darrüşşafaka vardı sahada. Şimdi ise bir şekilde bir üst ligde yer edinmeye çalışan bir takım gelmiş onların yerine. Umarız başarılı olurlar; ama Beko Basketbol Ligi'ne döndüklerinde tekrar gençleriyle sahada ter döken eski Daçka'yı görmek isteriz sahada.

1 yorum:

  1. Nedim Yücel'i de yazmayı atlamışız saydığımız isimlere mevcut kadroda

    YanıtlaSil