14 Kasım 2013 Perşembe

Efes'in utanç gecesi:Yüzümüzü kızarttılar!

Turkish Airlines Euroleague B Grubu'nda mücadele eden temsilcimiz Anadolu Efes, gruptaki beşinci maçında İspanyol Devi Real Madrid'e farklı yenilmekten kurtulamadı: 103-57. Coach Oktay Mahmudi'nin rakibe ilk yenilgiyi tattıracaklarını iddia ederek biraz "iyimser" bir havada gittiği İspanya deplasmanında ilk çeyreğin sonlarından itibaren sahadan tamamen silinen Efes, tarihinin, hatta basketbol tarihimizin en ağır yenilgilerinden birini aldı.
İlk çeyreği 19-13 geride kapattıktan sonra Birkan'ın basketiyle ikinci çeyreğe giren Anadolu Efes, bu dakikadan sonra düzenli olarak farkı açmaya başladı. Aman yanlış anlamayın, negatif yönde oldu farkın açılması. Rodriguez, Carroll ve Slaughter ile sayılar bulan ve savunmasını da taraftarı önünde agresifleştiren Real Madrid bu çeyrekte Efes'e sadece 10 sayı şansı tanırken devre bittiğinde Real Madrid Efes'in attığı sayıdan daha fazla bir fark yakalamıştı: 47-23. İkinci yarının başlaması ile birlikte Anadolu Efes, en azından farkın açılmasının önünü kesti. Hopson ve Barac ile sayılar gelirken, savunmaya bir çare bulunamaması farkın kapanmasını ise engelledi ve son 10 dakikaya 70-46 Real Madrid üstünlüğüyle girildi. Final periyodunda Real Madrid işi adeta şova dönüştütürken, Anadolu Efes de tamamen disiplini elden bıraktı. Sahadaki basketbol her geçen dakika biraz daha kötüye giderken, Oktay Mahmudi'nin de, en azından gençlere süre verip onlarından dinamizminden bir yarar görme gibi bir çabasının olmaması dikkat çekti. Bu kadar fark olmuşken ve sahadakilerin basketbola benzer birşeyler yapmasından ümit kalmamışken, hiç olmazsa Doğuş, Deniz, Cedi'nin 10 dakikaya yakın bir süre almasını beklerdik. Bu üçlüden Cedi hiç süre almazken, diğer ikisi de toplamda 4 dakika süre aldılar. Real ise son dakikalarda Diez'i oyuna sokup ondan bile skor bularak şovuna devam etti ve sahadan tam 46 sayı farkla galip ayrıldı.
Real Madrid'te Ioannis Bourousis 17 sayı, 7 ribaund, 2 blok, Sergio Rodriguez 14 sayı, 11 assist, Nikola Mirotic 14 sayı, 6 ribaund ve Jaycee Carroll da 14 sayı, 4 ribaund ile en etkili isimler olurlarken, Anadolu Efes'te ise 13 sayı atan Scotty Hopson 13 sayı ile en skorer isim oldu.

0 comments:

Yorum Gönder