15 Kasım 2013 Cuma

Cimbom Bayern'i devirdi: 84-74

Turkish Airlines Euroleague C Grubu’nda beşinci maçına çıkan Galatasaray Liv Hospital, kendi sahasında konuk ettiği Alman Bayern Münih’i 84-74 mağlup ederek gruptaki üçüncü galibiyetini aldı. Galatasaray’da yeni transfer Malik Hairstone bu maçta forma giymezken, Jawai sakatlığı sonrası takıma katılan Pops Mensah Bonsu sahaya yansıttığı performansla sarı kırmızılıların kendisini transfer ederken oynadığı kumarın “en azından şimdilik” tuttuğunu bir kez daha kanıtladı.
Karşılaşmanın ilk yarısında oyunu yönlendiren taraf net bir şekilde Galatasaray Liv Hospita’dı. Arroyo’nun yönlendirdiği hücumlarda yüksek yüzdeyle maça başlayan Cimbom, Porto Riko’lu oyun kurucunun 3/3 üç sayı isabeti ve içeride Mensah Bonsu’yu başarılı bir şekilde beslemesi ile skor bulmakta zorluk çekmedi. Sarı kırmızılıların yüksek hücum gücü yanında Bayern’de de Deon Thompson’un maçın başında ikinci faulünü alması ve Göksenin’in Delaney’i adeta kilitleyip düzenden çıkarması Galatasaray Liv Hospital’ın farkı açmasını sağladı. Arroyo – Bonsu ikilisine ilk çeyrek sonunda Cenk Akyol’un da 2 üçlükle katılması sonrası ilk çeyreği Galatasaray Liv Hospital 29-15 önde kapattı. İkinci çeyrekte Galatasaray’ın hücumdaki hızı biraz düşse de, sarı kırmızılılar savunmalarıyla farkın kapanmasına izin vermedi. Çeyreğin ilk 4.5 dakikasında sadece 2 sayı bulabilen Cimbom, yaptığı etkili savunma ile farkın tek hanelere inmesinin önüne geçti. Arroyo’nun kenara geldiği dakikalarda oyun kurucu pozisyonunda Ender’in takıma getirdiği canlılıkla tekrar hareketlenen Galatasaray Ender ve Bonsu’nun sayılarıyla farkı 19 sayıya kadar çıkardı ve devre sonuna 47-30 önde girdi. Alman ekibinde kenardan gelen John Bryant bir ara pota altına hareketlilik getirip ribaundları zorlasa da, skora ağırlığını koyan bir oyuncu çıkmaması Bryant’ın çabasını sonuçsuz bıraktı.
Soyunma odası dönüşü, ikinci çeyreğin başında olduğu gibi set hücumunda zorlanan bir Galatasaray Liv Hospital vardı sahada. Fakat pota altında Mensah-Bonsu – Macvan ikilisinden gelen hücum ribaundları, tıkanan Galatasaray hücumunu rahatlatan unsur oldu. İlk yarıya göre skor yönünden daha kısır, mücadele yönünden ise daha heyecanlı geçen çeyrekte Bonsu’nun dörtlemesi sonrası Troutman ve Djedovic ile sayılar bulan Bayern Münih ard arda bulduğu bu sayılar sonrası farkı 12 sayıya indirdi ve son 10 dakikaya Galatasaray 61-49 önde girdi. Sarı kırmızılılar özellikle çeyreğin son 1-2 dakikasında skor bulmakta sıkıntı yaşarken, Ender’in sayıları farkın daha da kapanmasını engelledi. Final periyodunda çekişme büyüktü. İlk çeyrek sonrası skor anlamında sessiz kalan Arroyo’nun üçlüğüyle periyoda giren Galatasaray, karşılıklı sayılar sonrası son 5 dakikaya 71-58 önde girdi. Fakat son hamlelerini yapan Bayern Thompson’un smacı ve Staiger’in 2 üçlüğüyle skoru 74-70’e getirdi. Ender’in 1/2 serbest atış isabeti sonrası maçın en kritik üçlüğünde Staiger’in bu sefer air-ball atması sonrası avantajı yakalayan Cimbom, Arroyo’nun üç sayılık isabetleriyle farkı açtı ve sahadan 84-74 galip ayrıldı.
Galatasaray Liv Hospital’da Pops Mensah Bonsu 19 sayı, 7’si hücum 13 ribaund ve Carlos Arroyo ilk ve son çeyreklerde attığı 3’er üçlükle 18 sayı, 6 asist yaparak galibiyetin baş kahramanları olurlarken, Ender Arslan 14, Cenk Akyol 11 ve Henry Domercant da 10 sayı kaydettiler. Milan Macvan ise sadece 3 sayıda kalmasına rağmen kritik anlarda aldığı 7’si hücum 10 ribaundla Galatasaray’ın pota altı hakimiyetini sağlayan isimlerden biri oldu. Bayern Münih’te ise çift hanelere ulaşabilen tek isim 15 sayı, 8 ribaund ile karşılaşmayı tamamlayan Chevon Troutman oldu.

0 comments:

Yorum Gönder