3 Kasım 2013 Pazar

Fenerbahçe ve Banvit zirveyi bırakmadılar

Beko Basketbol Ligi'nde haftaya yenilgisiz lider giren iki ekip, Fenerbahçe Ülker ve Banvit bugün oynadıkları maçları kazanıp namağlup liderliklerini sürdürdüler. Fenerbahçe Ülker, Aliağa Petkim deplasmanında 65-81'lik bir galibiyet elde ederken, Banvit de Royal Halı Gaziantep'i 87-82 ile eli boş gönderdi. 


Hafta içi Turkish Airlines Euroleague'de aldığı CSKA galibiyeti ile Aliağa'ya moralli giden Fenerbahçe Ülker'in karşısında geçtiğimiz hafta bir diğer Euroleague temsilcimiz Galatasaray Liv Hospital'i yenen Aliağa Petkim vardı. Hakan Demir'in takımı bırakması sonrası biraz karışık olan İzmir ekibinin ikinci bir surprise imza atıp atamayacağını merak ederken ilk period bu merakı artıracak şekilde 15-15 sonuçlandı. Fakat Obradovic ve sahadaki sarı lacivertli basketbolcuların kaybetmeye niyeti olmadığı ikinci çeyrekte belli oldu. 5-26'lık çeyrek skoru ile devreyi 20-41 önde tamamlayan Fenerbahçe Ülker, üçüncü çeyrekte fark biraz olsun kapansa da, sadece Marshall ile direnebilen Aliağa Petkim karşısında 16 sayılık rahat bir galibiyet ile İstanbul'a döndü. Mevcut rotasyonda pek şans bulamayan İzzet'in bile 11 dakika sure aldığı Fenerbahçe'de 17 dakikada 17 sayı atan Gasper Vidmar en skorer isim olurken, Bojan Bogdanovic 15 sayı, 3 assist, Bo McCalebb 14 sayı, 4 assist ve Luka Zoric de 10 sayı, 5 ribaund ile karşılaşmayı tamamladılar. Aliağa Petkim'de ise en skorer isim 40 dakika sahada kalıp 22 sayı kaydeden Sean Marshall oldu.
Ligin zirvesindeki bir diğer takım Banvit ise Bandırma'da Royal Halı Gaziantep'i konuk etti. İlk çeyrekte 27-20'lik skor üstünlüğünü eline geçiren Banvit, farkı açamasa da maçı sürekli olarak önde götürdü. Earl Rowland'ın 34 sayısının yanında 5 assist ve 4 top çalma ile yıldızlaştığı maçta Banvit devreyi de 43-39 önde tamamlarken, Royal Halı Gaziantep maçın son anına kadar mücadeleyi bırakmadan maça dengeyi getirme çabalarını sürdürdü. Son çeyrekte Serkan, Mutlu ve Emre'nin sayılarıyla bir ara skorda eşitliği sağlayan Antep ekibi, Rowland ve Meija'nın oyuna ağırlıklarını koymaları sonrası yenilgiden kurtulamadı. Banvit'te Sammy Meija da 22 sayı ile Rowland'a destek olurken, Royal Halı Gaziantep'te en skorer isim 24 sayı ile Serkan Erdoğan oldu.

0 comments:

Yorum Gönder