12 Kasım 2013 Salı

Gaziantep EuroChallenge’ta moral buldu

FIBA EuroChallenge Cup’ta ülkemizi B Grubu’nda temsil eden Royal Halı Gaziantep, ikinci Avrupa sınavında Macar Atomerömü Paks ile karşı karşıya geldi. Başa baş geçen ilk devre sonrası ikinci yarıda skor üstünlüğünü eline geçiren temsilcimiz sahadan 75-63  galip ayrılarak gruptaki ikinci maçından da galibiyetle ayrılarak grubun zirvesindeki yerini korudu. Beko Basketbol Ligi’nde ilk 5 maçta sadece bir galibiyet elde edebilen Royal Halı Gaziantep böylece aradığı moral takviyesini Avrupa arenasında bulmuş oldu. Gaziantep'te tarihinin ilk iç saha Avrupa kupası maçına çıkan Royal Gaziantep'in bu maçı boş sayılabilecek tribünlere karşı oynaması ise akşamın tatsız yanı oldu.

Karşılaşmanın ilk yarısı karşılıklı sayılarla geçti. Macar ekibi Vaughn, Royal Halı Gaziantep ise Mutlu ile sayılar bulurken, temsilcimiz hiç öne geçemediği ilk çeyreği 18-20 geride kapattı. İkinci çeyrekte Murat ve Stevic’in sayılarıyla ilk kez öne geçen Antep, agresifleştirdiği savunmasına rağmen sayı bulmakta zorlanınca farkı açma fırsatlarından yararlanamadı ve devreyi sadece 1 sayı farkla önde tamamlayabildi: 34-33.
İkinci devreye isabetli dış şutlarla başlayan temsilcimiz skor üstünlüğünü eline aldı. Bu şut yüzdesine Borovnjak ve Stevic ile kurulan kısa süreli de olsa bir ribaund üstünlüğü de eklenince farkı açmaya başlayan Royal Halı Gaziantep son 10 dakikaya 8 sayı farkla 59-51 önde girdi. Final periyodunun ilk iki dakikasında iki takım da hatalarıyla birbirlerine ikramda bulunurlarken, konuk ekip bulduğu sayılarla sessiz sedasız farkı indirmeye başladı. Fakat bir mola ile tekrar kontrolü eline alan Royal Halı Gaziantep farkın kapanmasına izin vermedi ve sahadan 75-63 galip ayrılarak ikinci Avrupa sınavından da galibiyetle ayrıldı.
Royal Halı Gaziantep’te Oliver Stevic 19 sayı, 13 ribaund, 2 blok ile takımın en etkili ismi olurken, Mutlu Akpınar 13 sayı, Stanley Burrell da 13 sayı, 6 asist, 4 ribaund ile karşılaşmayı tamamladılar. Takım istatisiklerine baktığımızda da rakibine tam 22 hücum ribaundu veren temsilcimiz, bu açığı 23-10’luk asist üstünlüğü saha içi şut yüzdesindeki farkı ile kapatmış oldu.
Kupadaki diğer temsilcimiz Tofaş ise Rusya deplasmanında Ural Ekaterinburg karşısında 74-70’lik bir yenilgi aldı. Haftasonu Fenerbaheç Ülker karşısında zorlu bir maça çıkan ve yorgunluktan etkilenen Tofaş’ta 23 sayı, 15 ribaund, 2 blok ile oynayan Chinemelu Elonu son anlara kadar Tofaş’ı ayakta tutarken, Marcus Denmon da 22 sayı, 11 ribaund ile mücadele etmesine rağmen 5/21 gibi oldukça düşük bir saha içi isabetiyle oynadı.

2 yorum:

  1. Royal Halı Gaziantep'in grubundaki diğer maçta, temsilcimizin deplasmanda yendiği son şampiyon Krasnye Kyrlia, CSM Oradea'yı deplasmanda 74-89 mağlup etti.

    YanıtlaSil
  2. Tofaş'ın grubunda ise Krka Novo Mesto, Fortress Jaszberenyi'yi deplasmanda 58-41 yenerek liderlik koltuğundaki yerini sağlamlaştırdı.

    YanıtlaSil