25 Kasım 2013 Pazartesi

Euroleague'de Fener, bizim ligde Banvit

Haftaya Beko Basketbol Ligi’nde yenilgisiz lider giren Banvit, kendi sahasında konuk ettiği Fenerbahçe Ülker’i 91-76 mağlup edip hem namağlup ünvanını korudu hem de en yakın rakibi ile arasındaki farkı 2 galibiyete çıkardı. Panathinaikos’ta 10 yılı aşkın süre beraber görev yapan iki koçu karşı karşıya getiren maçta Obradovic’in yardımcılığını yapan Itoudis galip gelerek, ustasının bileğini bükmüş oldu.
 

Bu sezon ligde aldığı iyi sonuçlarla dikkat çeken Banvit, hafta içinde FIBA Euro Cup’ta aldığı sürpriz Kalev yenilgisinin acısını Fenerbahçe Ülker’den çıkardı. Taraftarının desteği ile maç boyunca temposunu hiç düşürmeyen, sürekli üst düzeyde mücadele eden Banvit, yüksek dış şut yüzdesinin yanına, ribaundlardaki üstünlüğünü de ekleyince oyunda üstünlüğü sağlamakta zorluk çekmedi. İlk yarı 45 sayı yiyen bir takım için çok iyi savunma yaptılar demek doğru olmaz; fakat Banvit maç boyunca kendini skorda önde tutacak kadar savunma yaptı; kritik anlarda Fenerbahçe’ye kolay şut ve top çevirme imkanı vermedi. Özellikle Rowland oyunun hücum tarafında takımın temposunu iyi ayarlayıp attığı 25 sayı ile maçın yıldızı oldu. 20 sayı, 8 ribaund yapan Chuck Davis ve 13 sayı kaydeden Sammy Meija takımın diğer liderleri olurlarken, kritik anlardaki hamleleriyle 10’ar sayı kaydeden Erkan ve Ermal de Banvit’i galibiyete taşıyan diğer isimler oldular.

Fenerbahçe Ülker ise Turkish Airlines Euroleague’deki dikkat çekici performansı sonrası geldiği Bandırma’da önceki maçların aksine daha durgun bir oyun sergiledi. Banvit’in hızlı hücumlarına karşı geri dönmekte sıkıntı yaşayan ve set savunmasında da birebirde kolay geçilen sarı lacivertliler, maçın 5-6 dakikası dışında momentumu bir türlü değiştiremedi. Sarı lacivertlilerde Vidmar’ın yokluğunda Zoric pota altında yalnız kalırken, bu durum sarı kanaryanın ribaundlarda etkisiz kalmasına neden oldu. Bir ara McCalebb’in sazı eline almasıyla fark 1 sayıya kadar inse de, Banvit’in dış şutlarına çözüm bulamayan ve fast breaklerde geriye geç dönen Fenerbahçe Ülker için yenilgi kaçınılmaz oldu.
Haftaiçinde Fenerbahçe Ülker Euroleague’de Barcelona ile oynarken, Banvit ise Unics Kazan’ı konuk edecek. Bu maçlar öncesi Fenerbahçe galibiyeti Banvit için önemli bir moral olurken, Fenerbahçe Ülker ise Barcelona maçında Banvit yenilgisinin telafisini yapıp Euroleague’deki namağlup ünvanını korumaya çalışacak.

1 yorum: