26 Ağustos 2014 Salı

Yıldızların çeyrek finalde rakibi İtalya

Letonya'da devam eden U16 Avrupa Şampiyonası'nda mücadele eden Yıldız Milli Takımımız, ikinci tur grubundaki son maçında Hırvatistan'ı 85-73 mağlup ederek grubu bir gün önce garantilediği gibi ikinci sırada tamamladı ve çeyrek finale yükseldi. Milliler çeyrek finalde diğer grubun üçüncüsü İtalya ile karşılaşacak.
 
 
İkinciliği garantilemenin verdiği rahatlıkla maç boyunca fazla oyuna asılmayan yıldız milliler, son çeyreğe 54-63 geride girseler de, son çeyrekte yakalanan 31-10'luk seri galibiyeti getirdi. Yıldızlarımızda Oğuzhan Yarol 17 sayı, 9 ribaund ile en etkili isim olurken, 2.12'lik uzunumuz Mümin Tunç 13 sayı, 6 ribaund, Berk Kar 12 sayı, 4 ribaund, Onuralp Bitim 11 sayı, 5 ribaund, 4 top çalma ve Ömer Yurtseven de 10 sayı, 5 ribaund, 2 blokla mücadele ettiler. Turnuvadaki bir digger başarılı ismimiz Ömer Al ise sadece 2 sayıda kalmasına ragmen yaptığı 12 asistle dikkatleri üzerine çekti.
Milliler çeyrek finalde perşembe akşamı digger grubun üçüncüsü İtalya ile ilk dörde grime mücadelesi yapacaklar. İtalya'da dikkat çeken isimler 13.7 sayıortalaması ile Davide Moretti ve forvet Tommaso Oxilia olurken, hem pota altında fizik olarak hem de istatistiksel anlamda bireysel olarak millilerimizin ağır basmasını beklediğimiz çeyrek final maçında güzel basketbol ve galibiyetle yarı finale çıkacağımıza inanıyoruz ve yıldızlarımıza başarılar diliyoruz.

0 comments:

Yorum Gönder