4 Eylül 2013 Çarşamba

Sonunda başlıyor!

Herkesin heyecanla beklediği Eurobasket 2013 sonunda başlıyor! Slovenya'da düzenlenecek olan turnuvanın ilk gününde on iki maç var.


15:30 - İsrail - Büyük Britanya
15.30 - Letonya - Bosna Hersek
15.30 - Polonya- Gürcistan
15.30 - Türkiye - Finlandiya
18.45 - Belçika - Ukrayna
18.45 - Makedonya - Karadağ
18.45 - İspanya - Hırvatistan
18.45 - İsveç - Yunanistan
22.00 - Fransa - Almanya
22.00 - Sırbistan - Litvanya
22.00 - Çek Cumhuriyeti - Slovenya
22.00 - Rusya - İtalya


Bugün güzel maçlar var. Özellikle 22.00'deki maçlar önemli de. Fransa-Almanya maçı tahminen A Grubu'nun birincisini belirleyecektir, aynı zamanda grubumuzda mücadele eden iki gruptan çıkma iddiası bulunan takım Rusya ve İtalya karşı karşıya geliyor. Bu iki takımın biz ve Yunanistan'dan bir gömlek zayıf bir kadroyla burada olduğunu ve bize kaybedeceklerini düşünürsek bu maçı alan ikinci tura adını yazdıracaktır.
Diğer maçlara gelirsek Büyük Britanya bu turnuvalardaki zayıf sayılabilecek takımlardan biri, İsrail onları geçecektir. Letonya, Andris Biedrins'in sakatlığı olmasa çeyrek finale dahi çıkabilecek bir potansiyele sahip bir takım, Biedrins olmasa bile Bosna Hersek'i geçeceklerdir. Polonya ise Gürcistan'a fark atacaktır.
Belçika ve Ukrayna turnuvanın en kötü iki takımı olarak göze çarpıyor ve ne olacağını kestirmek gerçekten zor. Makedonya-Karadağ maçına gelirsek, güzel bir maç. Makedonya, Eurobasket 2011'deki harika performansını sürdürmeye çalışacakken, genç Karadağ kendini ispatlamaya çalışacak. Bence Karadağ bu düellodan galip çıkacak taraf olacaktır. İspanya-Hırvatistan maçına gelirsek, Hırvatistan'ı hazırlık maçlarında gördük, e İspanya'yı da biliyoruz, daha fazla söze gerek yok bence :)
İsveç-Yunanistan maçı ise Yunanistan için tam bir antrenman maçı olacaktır. Biz de Yunanistan hakkında bir fikir alma fırsatı doğuyor. Çek Cumhuriyeti-Slovenya maçı da Slovenya'yı görme fırsatı yaratacaktır, tabii çok kötü bir Slovenya görürsek, Çek Cumhuriyeti'nden sürpriz bir galibiyet de görebiliriz, ama taraftarının önünde kaybetmeleri ufak bir ihtimal.
Gelelim bize, sanırsam Yunanistan gibi bize de bir prova olacaktır. Özellikle Ömer Onan'ın sakatlığından sonra, takımın düzenlerini tekrar oturtmaya çalışmak için güzel bir maç olacaktır. Bence özellikle önemli olan Serhat ve Birkan'ın sürelerini iyi ayarlamak olacaktır. Çünkü bu iki oyuncuyu görevlerinin gereğinden fazla oynatmak takımı kötü yerlere sürükleyecektir. Tanjevic umarım bunu da ayarlayacaktır. Tabii ki Cenk'in eksikliği de hissedilmiyor değil?

2 yorum:

  1. Akşamın en güzel maçı Sırbistan-Litvanya olacak sanırım. Onunla ilgili düşüncelerini de maç sonuna sakladın heralde ;)

    YanıtlaSil
  2. Turnuvaya saçma sapan bir başlangıç oldu.
    Britanya, İsrail'i mağlup etti.
    Polonya, Gürcistan'dan fark yedi.
    Biz de Finlandiya'ya kaybettik.

    YanıtlaSil