8 Eylül 2013 Pazar

Yunanistan’a karşı Hido ile 31 dakika

Milli takımımızda kariyerini NBA’de sürdüren ya da daha önce oynamış oyuncuların sayısı ile övünür, yıldızlarımızın varlığından ve takımımızın iddiasından bahsederiz hep. Şimdi size NBA yıldızımız Hidayet Türkoğlu’nun Yunanistan karşısındaki performansını dakika dakika sunalım. Bu vesileyle bizim “yıldız”larımızla avrupalı yıldızları karşılaştırmakta bir nebze olsun katkımız olur umarız. Okunmasını kolaylaştırmak için olumsuz gördüğümüz hareketleri “bold” yaptık. Olumluları da “kırmızı”…

00:15: İlk topumuzda aldığı ilk pası iki kez yere vurup serbest atış çizgisi üzerinden jump-shot deniyor ve şut çemberden geri dönüyor.


01:30 : Yüksek posttan iki dribbling ile ilerledikten sonra sağa doğru kayarak geliyor. Yunanistan ribaundu ile son buluyor.
01:45: Papanikolaou sağ dipte aldığı pası Hido’nun yanından geçerek ters turnikeyle  sayıyı buluyor.
02:40: Doğuş ile paslaşan Hido sağ çaprazdan el üzerinden üçlük deniyor. Yine çemberden dönüyor ve rakibin ribaund hanesine yazılıyor.
03:45: Pota altından çıkarılan topu 3 sayılık bölgesinde almamasına rağmen iki adım geri giderek sağ köşeden dengesiz ve isabetsiz bir şut daha!
04:30: Hücumun yaklaşık 15 saniyesini kendi kullandıktan sonra Sinan’ın elinde patlayıp 3lük isabetle biten bir hücum. Hidayet’e asist yazıldı mı bilmiyoruz; ama normal koşullarda başarısız bir set diyebiliriz rahatlıkla.
05:35: Papanikolaou Hidayet’e sırtı dönük faul yaptırıyor. Normal bir faul.
06:15: Hücumun sonlarına doğru eline gelen topta içeri penetre ve turnike kaçıyor. Bir hatası olduğunu söyleyemeyiz.
06:38: Hücüm ribaundu
07:08: Papanikolaou Hido’nun yanından geçip yardıma gelen Semih’in yanından pota altına asistini yapıyor.
07:40: 360 derece dönerek Kobe’nin bile denemediği bir şut denemeye çalışan Hido, havadayken pas vermeye karar verip topu dengesiz bir şekilde elinden çıkarırken top kaybı yapıyor; geri dönmeyince de Papanikolaou hızlı hücumu smaçla bitiriyor.
07:53: İçeri yüklenen Hido faulü alıyor. Güzel… ama çizgiden 0/2. Neyse ki Ömer hücum ribaundu ve smaç ile tamamlıyor.
08:30: Hızlı hücuma çıkıyoruz; ama Hido’dan pota altındaki Ömer’e öyle bir pas geliyor ki Ömer’in kolları esnese bile tutabilir mi şüpheliyiz.
09:57: Çeyreğin bitimine 5 saniye kala Ender faul hakkımızı kullanırken, 3 saniye kala kenardan çıkan topta sırtı dönük Perperoglou’nu kaçıran Hido hem faul yaparak rakibe 2 serbest atış veriyor hem de kendi 2. faulünü alıyor. Serbest atışlar sonrası topu kenardan çıkarırken de Ender ile anlaşamayan Hido, 3. faulü almamak için kenara geliyor. Ha bu kaybedilen top sonrası kalan 3 saniyede de üçlük yediğimizi belirtmeden geçmeyelim.
13:47: Hido tekrar oyunda.
15:12: Hido 24 saniyenin dolmasına 6 saniye kala topu alıyor, içeri doğru penetre etmek yerine yine bir iki adım atıp zorlama bir üçlükle çemberi dövmeye devam ediyor.
16:05: Savunma ribaundu ve kendisine faul yapılıyor.
17:30: Yine millilerde yardım savunması evlere şenlik ve Hidayet’in adamı Kaimakoglou 3 sayı isabetini buluyor.
19:28: Hidayet Emir’in akıl dolu pası ile bulduğu turnike sırasında kendisine yapılan faulden kazandığı 2 serbest atışı sayıya çevirerek maçtaki tek sayısını kaydediyor.
19:59: Devrenin sonunda topu rakip sahaya geçiren Hido gelen yardım savunması sonrası boşta kalan Sinan’ı görüp buzzer-beater asisti ile devreyi tamamlıyor.
20:20: İlk hücumuzda havuza düşen topta hücum ribaundunu alan Hido ardından sırtı dönük geriye çekilerek attığı şutla çemberi dövmeye devam ediyor.
21:49: Sağdan penetre girişiminde yine Kaimakoglou’nu geçemeyen Hido, ilk maçın son saniyesindeki geri çekilerek jump-shot’ını bir kez daha tekrar ediyor ve bir kez daha kaçırıyor.
23:11: Emir’in üçlüğü sonrası Hido parmaklarıyla 3 (“üç”) işareti yapıyor!
23:22: Yine bir yardım savunması rezaleti. Sadece Hido değil tüm takım dökülüyor ve üçlüğü yiyoruz.
23:54: Hido kenarda, Ender oyunda.
26:09: Hidayet tekrar parkede.
28:18: Mavrokefalidis Hidayet üzerinden şut atıyor, kaçan şutun ribaundunu yine Hido üzerinden alıp bir hücum şansı daha yakalıyor ve bu 2.şans 3 sayılık isabetle bitiyor.
30:30 Hido Zisis’in air-ball’u sonrası savunma ribaundu ile başlıyor ama hemen sonrası yaptığı hücum faul ile topu rakibe teslim ediyor.
31:20: Hidayet yerine Ersan oyunda


34:27: Hido tekrar sahada.
34:59: Hidayet rakip serbest atışlarında çizgiye en yakın isimken boyalı bölgede bo-out yapmak yerine kolları yana sarkıtıp ayakta durunca hücum ribaundunu Papanikolaou’ya teslim ettik.
37:10: Sağ dipten Papanikolaou bir kez daha Hidayet’i rahat geçiyor ve basket faulle bitiriyor.
37:45: 24 saniye bitiminde top Hidayet’in eline patlıyor. 3 sayılık atış kaçıyor.
39:10: Yazmaktan usandım ama Papanikolaou bir kez daha dip çizgide Hido’yu ekarte ediyor ve dışarda boş kalan Sloukas’a 3 sayılık atış için asisti yapıyor.
40:00: Ender son topu kullanmadan yere bırakıyor. Hidayet de rakip oyuncuları kutlayıp İstanbul’da maddi manevi destek istediğimizde vereydiniz böyle olmazdı” diye düşünüyor.


1 yorum:

  1. Hidayet Türkoğlu' nun milli takımı bırakması şart oldu artık. Milli takıma gelmek istemeyenleri vatan haini ilan etmemizin yanlış olduğu hidayetten görmüş olduk.

    YanıtlaSil