5 Eylül 2013 Perşembe

Nakavt edelim derken yerden kalkamadık!

Eurobasket2013 1.tur ikinci maçımızda İtalya’ya karşı 90-75’lik ağır bir yenilgi aldık. Gruptaki şansımızı iyice zora sokan bu yenilgi sonrası Tanjevic ve milli takımla ilgili yine akıllara birçok soru takıldı. Yalnız bu kez dünkü gibi soru soramktansa tespitlerimizi paylaşıyoruz sizinle: 
1- Kağıt üzerinde bariz bir şekilde üstün olduğumuz pota altını kullandığımız her seferde en kötüsünden rakibe faul yaptırdığımız halde isabetli olan ilk iki üçlük sonrası anlaşılmaz bir şekilde topu çember atına indirmekten vazgeçtik. 
2- Topu çember altına indirmemeyi geçtim, rakibin takımı kısaltmasına ayak uydurup biz de Kerem’i 5 numaraya alarak onların oyununu kabul ettiğimizi gösterdik. Asıl kozu kısalar olan ve dün de izlediğimiz gibi çok
hızlı top çeviren İtalyanların ekmeğine yağ sürdük. Pianigiani bile Tanjevic’in bu şekilde kendisine asistan koçluk yapaçağını tahmin etmemiştir heralde. 
3- 12 Dev adam sahada adeta 12 cüce gibiydi. Kazanmayı isteyen kimseyi göremedik. Tabi unutmayalım, balık batan kokar. Kenarda da kazanmaya inanan bir yönetim olduğu söylenemez.
4- Kısa savunmamızdaki en önemli gücümüz Sinan Güler’den 1 numara yaratmaya çalıştık. Hem hücumda Sinan’ı gereksiz yere yorduk, hem de yaptığı top kayıpları sonrası savunma istekliliğini kırdık. Doğuş’un da enerjisini kullanmadığımız maçın büyük bölümünde İtalya kısaları ellerini kollarını sallaya sallaya boyalı alana girdiler. 
5- Semih’in ilk çeyrekte skoru 19-14 yapan ve gereksiz bir şekilde gaza geldiği smacına ntvspor’da Murat Kosova’nın “Nakavt” yorumu yapması sonrası aklına ‘2003’teki Yunanistan maçının ilk çeyreğinde yine Kosova’nın “Mehmet Okur Tsakalidis’i denize döktü” naraları’ gelen sadece ben miyim acaba? Nitekim aynı o maçın ikinci çeyreğindeki 10-25’lik Yunan serisi gibi, bu maçta da 14-0’lık İtalya serisinin başlangıcı bu smaç sonrasında geldi.
6- İtalyanlar özellikle 3 ve 4. Çeyrekte Nba 2K13'te "triple threat" drill'ini oynarmış gibiydiler. Savunmamız öyle etkisizdi ki zorlanmadan 11/19 ile çatır çatır soktular üçlükleri.
7- Üçüncü çeyrekte cusin dördüncü faulünü alınça İtalyanlar oldukça itiraz ettiler. Maçta onlar adına aklım ermeyen tek olay buydu. İlk çeyrekte Melli’nin oyuna girdikten sonra 10 sayı, 7 ribaund yapmasından sonra bana kalırsa itiraz etmesi gereken bizdik. 
8- Eleme grubu maçlarında bizi tek başına yıkan Gigi Datoma 0 çekti ama elin oğlu Nba Yıldızı nasıl olurmuş gösterdi basketbolseverlerimize. 
9- Maç başında 6/6 attıktan sonra maçı 16/28 ile 12 serbest atış kaçırarak tamamladık. Daha ne diyim!
10- Sahada bir takım arkadaşın tokat yediğinde ortak bir tepki veremiyor omuz omuza olamıyorsan sen zaten kaybetmişsindir!

3 yorum:

  1. 3. maddede Ender'e laf yok şimdi :)

    YanıtlaSil
  2. tek kişiyle olsa keşke

    YanıtlaSil
  3. Bir günlük ara var. Bakarız toparlanırlar :P
    Tabii şu bir gün içinde Slovenya'ya taraftar sevkiyatı da işe yarayabilir.

    YanıtlaSil