11 Mayıs 2013 Cumartesi

El Clasico galibi Real Madrid finalde

Turkish Airlines Euroleague Final Four ikinci yarı final maçında basketbol El Clasico'sunda karşı karşıya gelen iki İspanyol devi nefesleri kesen bir mücadele sahaya koydular. Sürekli olarak iki takım arasında gidip gelen maçın geride girdiği son periyodunda 17-2'lik bir seri yakalayan Real Madrid sahadan 74-67 galip ayrılarak finale adını yazdıran taraf oldu.

Maça Tomic'in sayılarıyla iyi başlayan Regal Barcelona ilk çeyrekte skor üstünlüğünü yakalarken (11-18), Llull'un önderliğinde iyi bir geri dönüş yapan Real Madrid Reyes ve Fernandez'in de katkılarıyla devre arasına 39-33 önde girdi. Üçüncü çeyrek karşılıklı sayılarla geçerken çeyreğin sonunda 0-7'lik bir seri yakalayan Regal Barcelona final periydouna 48-51 üstün giren taraftı. Son 10 dakikaya da hızlı başlayan ekip Regal Barcelona oldu. Barcelona Huertas, Jasikevicius ve Ingles'in sayılarıyla 7 dakika kala 52-61'lik üstünlüğü yakaladığında ivme tamamen onların elindeydi. Fakat Reyes'in sazı eline almasıyla çabuk toparlanan Real Madrid, tecrübeli uzunun sayılarıyla önce skoru dengeledi, yakaladığı 17-2'lik seriyle de son 2 dakikaya girerken 69-63'lük skor üstünlüğünü elde etti. Kalan sürede Barcelona'nın çabası ve uzaktan şut denemeleri sonuç getirmeyice sahadan 74-67 galip ayrılan Real Madrid finalde Olympiakos'un rakibi oldu.
Real Madrid'te Felipe Reyes 17 sayı, 5 ribaund ve 17-2'lik serideki başrolüyle maçın yıldızı olurken, Sergio Llull 13 sayı, 4 ribaund ve Sergio Rodriguez de 12 sayı, 9 asist ile mücadele ettiler. Regal Barcelona'da ise 19 sayı, 6 ribaund ile oynayan Marcelinho Huertas ve 18 sayı, 12 ribaund ile oynayan Ante Tomic'in çabaları galibiyet için yeterli olmadı.

0 comments:

Yorum Gönder