26 Mayıs 2013 Pazar

Cimbom y.final serisine iyi başladı: 70-54


Beko Basketbol Ligi Play-Off yarı final serisi ilk maçında Abdi İpekçi Spor Salonu'nda Pınar Karşıyaka'yı konuk eden Galatasaray Medical Park rakibini 70-54 mağlup ederek seride 1-0 öne geçti. Normal sezon maçında Abdi İpekçi Spor Salonu'nda Galatasaray taraftarının çıkardığı olaylar nedeniyle deplasman yasağı uygulanan seride, taraftarı önünde maça Gordon'un ard arda üçlükleriyle
hızlı başlayan sarı kırmızılılar top kaybı yapmadıkları ve sert savunmayla başladıkları ilk çeyreği 28-12 önde tamamladılar. İkinci çeyrek karşılıklı sayılarla başlarken Diebler'in dış şutlarıyla farkı kapatan Pınar Karşıyaka devre arasında girerken sayı farkını 8'e indirdi: 33-25. 3. çeyreğin başında da ard arda sayılar bulan Kaf Kaf Dixon'un üçlüğüyle farkı 3 sayıya kadar indirse de (41-38), Arroyo'nun sazı eline almasıyla toparlanan Galatasaray Medical Park son 10 dakikaya 52-45 önde girdi. Final periyodunun başındaki kritik dakikalarda yine savunmasını sertleştiren sarı kırmızılılar Macvan ve Markosihvili'nin sayılarıyla farkı tekrar çift hanelere çıkardı. Kalan sürede Karşıyaka'nın top kayıplarını da iyi değerlendiren Galatasaray Medical Park sahadan 70-54 galip ayrıldı ve seriye galibiyet ile başladı.
Galatasaray Medical Park'ta Jamont Gordon 16 sayı, 4 ribaund, Carlos Arroyo 14 sayı, 3 asist, Manuchar Markoishvili 11 sayı, 3 ribaund ve Boniface Ndong 10 sayı, 9 ribaund ile galibiyette önemli rol oynarlarken, Pınar Karşıyaka'da Robert Dixon 14 sayı, 5 ribaund, 4 asist, Jon Diebler 11 sayı, 4 ribaund ve Alade Aminu ise 10 sayı, 9 ribaund ile mücadeleyi tamamladılar.
Serinin ikinci maçı pazartesi günü yine Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanacak.

0 comments:

Yorum Gönder