13 Mayıs 2013 Pazartesi

2013 Euroleague şampiyonu Olympiakos

Olympiakos yine yaptı yapacağını! Geçtiğimiz sezon Turkish Airlines Euroleague finalinde CSKA Moskova'yı farklı geriden gelerek yenen Yunan ekibi, bu sezon normal sezonda da bir çok kez yaptığı gibi final maçında da 17 sayı geriden gelerek Real Madrid'i 100-88 ile yendi ve üst üste ikinci kez Euroleague şampiyonluğunu elde etti.
Bir Euroleague finali için oldukça yüksek skorlu geçen maça Fernandez'in etkinliğiyle çok hızlı başlayan Real Madrid ilk çeyreği domine etti ve 27-10 üstünlüğü yakaladı. Real Madrid öyle bir ritm yakalamıştı ve Olympiakos da o kadar maçtan uzaktı ki, geçen seneki finale, çeyrek finaldeki Anadolu Efes 5. maçına ve sezon içindeki benzer maçlara rağmen biz bile daha maçın başından Real maçı koparacak galiba demeye başlamıştık. Yine de çeyrek arası birşeyleri
değiştirebilirdi. Ve değiştirdi de... İkinci çeyreğin başıyla birlikte daha sert savunma yapan ve yüzdeli hücum etmeye başlayan Olympiakos farkı önce tek hanelere indirdi, ardından da devre sonunda soyunma odasına sadece 4 sayı geride girmeyi başardı: 37-41. İkinci çeyrekteki sert savunmanın başarısında, hakemlerin bu sert savunmaya göz yummasının da etkisi vardı; fakat Real Madrid'in de sadece hücum yüzdesiyle maçı kazanamayacağının sinyalleri verilmeye başladı.
İkinci devrenin başında sahneye Yunan ekibinin yıldızı Spanoulis çıktı. İlk devreyi 0 sayıyla tamamlayan yıldız oyun kurucu ard arda attığı 3 üç sayı isabetiyle takımını 48-45 öne geçirdi. Bu dakikadan sonra maçın ibresi Olympiakos tarafına dönerken, Slaughter ve Fernandez'in kişisel gayretleri sonucunda maça tutunan Real Madrid final periyoduna 61-61 girilmesini sağladı. Son 10 dakikaya Law ve Spanoulis'in 9-1'lik serisiyle giren Olympiakos oyunun kontrolünü eline aldı. Bu çeyrekte yüksek hücum yüzdesiyle oynayan, savunmada da hiç kolay sayı imkanı vermeyen Yunan ekibi maçın sonlarına doğru psikolojik üstünlüğü de eline alarak Real Madrid'e geri dönmek için ümit dahi vermedi ve final çeyreğinde rakip potaya tam 39 sayı göndererek sahadan 100-88 galip ayrıldı.
Ard arda ikinci kez Euroleague'i kazanan Olympiakos'ta tamamı ikinci yarıda olmak üzere 22 sayı, 4 asist ile oynayan Vassillis Spanoulis MVP olurken, Acie Law 20 sayı, 5 asist, 5 ribaund, Kyle Hines 12 sayı, 5 ribaund, 3 blok, Kostas Sloukas 11 sayı ve Pero Antic de 10 sayı, 6 ribaund ile mücadele ettiler. Real Madrid'te ise Rudy Fernandez 21 sayı, 3 asist, Sergio Rodriguez 17 sayı, 4 asist ve Sergio Llull de 14 sayı, 4 asist ile karşılaşmayı tamamladılar.

0 comments:

Yorum Gönder