24 Mart 2013 Pazar

Tofaş kazandı, ortalık karıştı


Beko Basketbol Ligi'nde 23. haftanın açılış maçında Banvit'i konuk eden Tofaş, rakibini 80-73 yenerek hem Play-Off yolunda altın değerinde bir galibiyet elde etti hem de ligin üst sıralarını karıştırdı. Bu yenilgiyle 12 maçlık galibiyet serisine son veren Banvit ise liderlik yolunda önemli bir yara aldı. Bu sonuçla ligdeki üçüncü yenilgisini alan Banvit'in mağlubiyet sayısı Fenerbahçe Ülker ve Galatasaray Medical Park ile eşitlenmiş oldu. Anadolu Efes'in 4, Pınar Karşıyaka'nın da 5 mağlubiyetleri bulunan Beko Basketbol Ligi'nde önümüzdeki haftalar için liderlik mücadelesi de kızıştı. Özellikle pazartesi günü Beşiktaş - Galatasaray Medical Park, çarşamba günü Banvit- Pınar Karşıyaka ve önümüzdeki haftasonu da Galatasaray Medical Park- Pınar Karşıyaka ve Banvit - Fenerbahçe Ülker maçları olduğu düşünüldüğünde ligin zirve yarışının oldukça karıştığını söylemek yanlış olmaz.

Maça dönecek olursak, maça rakip sahada hızlı başlayan ve ilk çeyreği 12-20, devreyi de 32-41 önde tamamlayan Banvit, ikinci yarının başında da farkı 13 sayıya kadar çıkarmıştı: 38-51. Fakat maçı bırakmayan ev sahibi ekip önce yakaladığı seriyle çeyrek sonunda farkı 3 sayıya kadar indirdi (50-53), final periyodunda da özellikle genç Kenan'ın önderliğinde öne geçerek Play-Off yolunda çok ihtiyacı olan bir galibiyeti elde etti.
Tofaş'ta Can Altıntığ 15 sayı ile en skorer isim olurken, Chinemelu Elonu 12 sayı, 5 ribaund, İnanç Koç 12 sayı, 5 ribaund, 5 asist ile diğer etkili isimler oldular.

0 comments:

Yorum Gönder