14 Mart 2013 Perşembe

Basketbolun Frankie Fredericks'i Kayseri Kaski

Frankie Fredericks'i hatırlayanlar vardır. Namibya'lı bu yetenekli sprinter, 100 ve 200 metre koşularında sezon içinde inanılmaz yarışlar çıkarır; fakat gerek olimpiyatlarda gerekse Dünya şampiyonlarında düzenli olarak ikinci olurdu. Bu şekilde Namibya'nın tek olimpiyat madalyaları olan 4 gümüşü ülkesine kazandırdı; ama altın hep onun rüyası oldu. 
Kayseri Kaski de aynı hesap... Bayanlar FIBA Euro Cup final ikinci maçında Kayseri'de Rus ekibi Dinamo Moskova'yı konuk eden Kayseri Kaski, Rusya'daki 66-61'lik yenilginin rövanşını ve aynı zamanda da kupayı almak için çıktığı maçın
sonlarında yaptığı inanılmaz hatalarla yine ikincilikle yetindi. Son dakikada 9 sayı üstünlüğü bulunan Kayseri Kaski maçı sadece 4 sayı farkla kazanabilince kupa ilk maçı 5 sayı farkla kazanan Rus ekibinin oldu.
Maça başlarken salonu tıklım tıklım dolduran Kayseri seyircisinin önüne çıkan Kaski'li oyuncuların heyecanları yüzlerinden okunabiliyordu. Nitekim düdükle birlikte pota altını iyi kullanarak sayılar bulan temsilcimiz, hemen akabinde alışılmadık şekilde basit pas hataları yapmaya başladı. Dinamo Moskova'nın yüksek posttan penetrelerine engel olamayan Kayseri Kaski kolay sayıları potasında görünce ilk çeyreği 19-20 geride kapattı. İkinci çeyrekte de benzer bir görünüm vardı sahada. İstekli ve hırslı oyununu top çalmalarla süsleyen Kayseri Kaski, oyunun diğer tarafında hızlı hücumla acele ve telaşı karıştırınca 2 dakika içinde 20-26 geriye düştü. Rakibe çok sayıda ikinci şans topu fırsatı veren temsilcimiz son 2 dakikaya da 31-35 geride girerken, son 2 dakikadaki oyunuyla tekrar oyuna ortak oldu. Çeyreğin son dakikasında Maltsi ve Martinez ile ard arda iki üçlük bulan Kaski, yakaladığı  10-2'lik seriyle istediği oyunu sergileyemediği ilk yarıyı 41-37 önde tamamladı.
Kayseri Kaski ikinci çeyreğe kupa için gerekli 6 sayılık farkı yakalayarak başlayınca tansiyon giderek arttı. Temsilcimizde çeyreğin başında Anosike, Jones ve Martinez üçüncü faullerini alırlarken Ayhan Avcı'nın kenardan yerinde müdahaleleri faul probleminin ciddi boyutlara ulaşmasını engelledi. Üçüncü çeyrekte top kayıplarını da azaltan Kayseri Kaski 26. dakikada farkı çift hanelere çıkardı (54-43). Bu dakikalarda Rus ekibi acele ve dengesiz atışlarla hücumlardan boş dönerken, kaçan serbest atışlara (1/6) rağmen farkı koruyan Kayseri Kaski son 10 dakikaya 61-51 önde girdi.
Final periyodunda iki takımda da stres baş gösterirken Rus ekibinin yıldızı Toliver sahneye çıkarak maçı tekrar dengeye getirdi. Topun el yaktığı anlarda temsilcimiz oyunu pota altına yıkmakta zorlanınca son 4 dakikaya girerken fark 5 sayıya indi: 67-62. Maçın son dakikaları inanılmaz bir heyecan içinde geçerken, yaptığı basit hatalara rağmen savunmadaki direncini hiç düşürmeyen Kayseri Kaski son 35 sniyeye 74-65 önde girdi. Herkes kupa bizim derken, öne Toliver'dan gelen üç sayılık basket ardından da Martinez'in acemice yaptığı top kaybı sonrası gelen Rus fast break'i sonrası, son hücumu kullanamayan Kayseri Kaski 74-70'lik maç skoru ile kupayı kendi elleriyle Dinamo Moskova'ya teslim etti.

1 yorum:

  1. Güzel benzetme olmuş. Bayaa güldüm okuduğumda

    YanıtlaSil