24 Mart 2013 Pazar

Kaf Kaf Final Four'da

FIBA EuroChallenge Cup'ta mücadelesini sürdüren temsilcimiz Pınar Karşıyaka bu hafta için Karşıyaka Arena'da oynadığı maçta Fransız ekibi Paris Levallois'i 85-69 mağlup ederek adını Final Four'a yazdırdı. Kendi sahasında son dakikada yaptığı inanlımaz hatalarla kaybettiği ilk maç sonrası adeta üzerindeki ağır toprağı silkeyen yeşil kırmızılar Paris'te seriyi
Karşıyaka'ya taşıdıktan sonra salı akşamı da Fransız ekibini adeta sahadan silerek adını Final Four'a yazdırdı.
5000 kişilik salonda kendisini destekleyen 7000 civarında taraftarı önünde rakibine 0-7'lik bir seri vererek başlayan Pınar Karşıyaka, 4.5 dakika sonra ilk sayısını Sanders'ın üçlüğüyle bulmasının ardından sahada devleşti. Taraftarının da desteğiyle potasının önüne adeta bir duvar ören Kaf Kaf, yüksek dış şut yüzdesi ve pota altında Thomas - Aminu ikilisinin verimliliği sayesinde önce 12-0'lık bir seri ile öne geçti; ardından da çeyrek sonuna kadar serisini 21-1'e çıkararak kenara 21-8 önde geldi. İkinci çeyreğe de Dixon'un ard arda üçlükleri ile başlayan Kaf Kaf 14. dakikaya gelindiğinde serisini 31-3'e çıkarmış ve farkı 21 sayıya çıkarmıştı: 31-10. Bu dakikadan sonra Diot'un dış şutları ve pota altında May'in sayıları ile oyunu dengeden tutmaya çalışan Fransız ekibi, savunmada istediği sertliğe ulaşamayınca devre sonunda fark korundu ve Karşıyaka soyunma odasına 44-26'lık üstünlükle girdi.
İkinci yarıda Pınar Karşıyaka çok zorlamadan farkı kapatmak için oynarken, Fransız ekibinin baskılı savunma gayreti vardı. Fark çeyreğin genelinde 15-20 sayı arasında gidip gelirken, son 2 dakikada top çıkarırken yapılan rehavet kaynaklı iki top kaybı farkı 10 sayıya kadar indirse de Thomas ve Dixon'un sayılarıyla son 10 dakikaya 68-54 Pınar Karşıyaka önde girdi. Final periyoduna Evren'den gelen 5 sayıyla başlayan Kaf Kaf bu periyotta da farkın kapanmasına izin vermedi. Hafta başından beri oynayıp oynamayacağı konuşulan May-Williams ikilisinden Fransız ekibinin skor yükünü üstlenen May'e başka bir destek gelmeyince Paris'in farkı kapatma şansı kalmadı ve Pınar Karşıyaka sahadan 85-69 galip ayrıldı. Maç boyunca Kaf Kaf'ı durmaksızın destekleyen coşkulu seyircisi son dakika içinde salonu "Şampiyon KafsinKaf" diye inletirken, Final Four coşkusunu kutlamak için uzun süre salonu boşaltmadılar. 
Pınar Karşıyaka'da Will Thomas 22 sayı, 10 ribaund ve Robert Dixon 22 sayı, 6 asist ile yıldızlaşırlarken, Melvin Sanders 11 sayı, 10 ribaund, 4 asist ile dikkat çekici bir istatistik yakaladı. 









0 comments:

Yorum Gönder