10 Mart 2013 Pazar

Akıllar Avrupa'da Lig'in pabucu dama...

Beko Basketbol Ligi'nin 21. haftasında oynanan maçlar büyük çekişmelere sahne olurlarken, ligin favori gösterilen takımlarındaki performans düşüklüğü gitgide gün yüzüne çıkmaya başladı. Avrupa'da yoluna devam eden 4 takımımızdan 3'ü performanslarıyla şaşırtırlarken, yarın Beşiktaş'ın da Banvit'e yenilmesi durumunda haftayı sadece 1 galibiyetle tamamlamış olacaklar. 


Cumartesi gününün ilk maçında Türk Telekom son saniyeye kadar kazanma şansını yoklarken, Anadolu Efes'in son dakikaları oynama tecrübesine karşı koyamayarak sahadan 74-69 yenik ayrıldı. Efes'in bu performansını muhtemelen büyük bir heyecanla ve sıralamada yükselme ümidiyle takip eden Pınar Karşıyaka ise kendi sahasında beklemediği bir yenilgi aldı. Geçtiğimiz hafta
önemli sakatlarına rağmen Fenerbahçe Ülker'i elinden kaçıran yeşil kırmızılılar, pota altındaki yıldızı Dorsey'den yoksun sahaya çıkan Royal Halı Gaziantep BŞB karşısında rahat bir galibiyet bekliyordu. Fakat sahada karşısında ciddi bir direnç gren Kaf Kaf topu rakibin zayıf karnı pota altına indiremeyip, dış şutlarda kabus gibi bir yüzde ile atınca (4/33 - %12.1) maçın sonlarında 20 sayı kadar geriye düştü. Farkı kapatma çabaları sayı farkını 10 sayının altına indirse de Antep temsilcisi sahadan 57-66 galip ayrılarak play-off yolunda çok önemli bir adım attı. 
Dünkü bu sürprizlerden sonra bugünün sürprizi ise Tofaş'tan geldi. Bursa'da Fenerbahçe Ülker'i konuk eden Tofaş, lig lideri olan rakibini 81-73 yenerek sarı lacivertlileri koltuğundan indirdi. Özellikle üçüncü çeyrekteki performansıyla rakibine sadece 7 sayı izni veren ve final periyoduna 65-42 gibi bir farkla giren Tofaş, son çeyrekte farkın kapanmasına engel olamasa da maç sonunda skor üstünlüğünü koruyarak sekizincilik yolundaki iddiasını sürdürdü.
Bu noktada Fenerbahçe Ülker ve Beşiktaş'ın Euroleague serüvenlerini sonlandırdıklarını düşünürsek, yoluna devam eden Anadolu Efes ve Pınar Karşıyaka'nın hafta içinde önemli maçlara çıkacaklarını belirtmek lazım. Bu haftasonu sergilenen performanslar bu maçlar öncesi iki temsilcimize de alarm verirken, biz bu performansları akılların haftaiçinde oynanacak maçlarda olmasını diliyor; Anadolu Efes ve Pınar Karşıyaka'dan EuroChallenge ve Euroleague'de zaferlerle dolu bir hafta bekliyoruz.

0 comments:

Yorum Gönder