1 Şubat 2013 Cuma

Savunmasız Fener ışık vermiyor


Turkish Airlines Euroleague'de TOP16'da mücadele eden 3 takımımızdan biri olan Fenerbahçe Ülker, sezon başından beri süregelen savunma problemine bir türlü çözüm bulamayınca çeyrek final için ümitlerini iyiyden iyiye kaybetti. Dün gece Pire deplasmanında Olympiakos'un konuğu olan Fenerbahçe Ülker sahadan 82-71 yenik ayrılarak 6. maçında 5. yenilgisini almış oldu. 

Geçtiğimiz hafta gelen Khimki galibiyeti sonrası tekrar yükselişe geçmek için umutlanan ve bu motivasyonla Yunanistan'a gelen Fenerbahçe Ülker, Preldzic ve Ömer Onan'ın yokluğuna rağmen maça iyi bir hücum yüzdesiyle başlayarak ilk çeyreği 23-24 önde tamamladı. Sarı lacivertliler yüksek hücum yüzdesine rağmen basit top kayıpları ve savunmadaki hatalarıyla hem çeyreğin daha farklı bitmesine engel oldu; hem de hem de diğer periyotlar için rakibine açık kapı bıraktı. Maç başından beri Fenerbahçe'nin Batiste - Andersen ikilisiyle yarattığı pota altı zaafından yararlanmayı hedefleyen Olympiakos ise hücumda tıkandığı anlarda gelen bu basit hatalar ile oyunda kalarak temsilcimize farkı açma şansı tanımadı. Maçın kalan 3 periyodunda ise Fenerbahçe'nin hücum yüzdesi gittikçe düşerken, Yunan ekibi de sarı lacivertli pota altındaki zaaftan yararlanarak kolay sayılar bulunca fark açılmaya başladı. Emir ve Ömer'in yokluğuna bir de Sato'nun inanılmaz acemi bir hareketle diskalifiye olması eklenince Fenerbahçe'nin rotasyonu iyice daraldı. 13.dakikada Tripkovic'in üçlüğüyle 28-29 önde olan Kanarya, ard arda top kayıpları ve 24 saniyenin sonlarına sıkışan zorlama hücumlarla devreyi 43-37 geride tamamladı. İkinci yarıyla birlikte dar rotasyon ve rakibin sert oyunuyla tamamen oyun disiplini kaybolan Kanarya, set hücumunun dışında şutlar ve zorlamalarla sayı bulmaya çalışınca farkı giderek açan Yunan temsilcisi çeyreği 68-49 önde tamamladı. Final periyodu iki takım için de formalite niteliği taşırken, Olympiakos averaj hesaplarına takılmayıp farkı korumak için çok fazla gayret göstermeyince fark 10 sayı civarına indi ve Yunan temsilcisi sahadan 82-71'lik bir galibiyetle ayrıldı. Olympiakos'un son çeyrekteki rahat oyunu Fenerbahçe'nin bir maçta daha 90 üzeri sayı yemesinin de önüne geçmiş oldu.
Olympiakos'ta Vassilis Spanoulis 15 sayı, 5 asist, Georgios Printezis 13 sayı, 3 ribaund, Acie Law 12 ve Kyle Hinse da 10 sayı ile galibiyette önemli rol oynarlarken, Fenerbahçe Ülker'de Bo McCalebb ve Bojan Bogdanovic 20'şer sayı kaydettiler. 

0 comments:

Yorum Gönder