22 Şubat 2013 Cuma

Evdeki hesap Euro Cup'a uymadı


Başlık herşeyi anlatıyor zaten. Temsilcilerimiz Galatasaray Medical Park ve Banvit’in Euro Cup macerası umduğumuzdan erken bitti. Galatasaray’ın kadro derinliği ve kalitesi, Banvit’in de Beko Basketbol Ligi’nde sergilediği performansa bakıldığında TOP16 maçları öncesi iki ekibimizinde çeyrek final yapacağı ve en azından bir takımla finale kadar yol alabileceğimizi düşünenlerin sayısı küçümsenmeyecek kadar fazlaydı. Fakat evdeki hesap Euro Cup’a uymadı ve iki temsilcimiz de 3’er galibiyet 3’er mağlubiyetle tamamladıkları gruplarda ikili averajla üçüncü sıraları alarak kupaya havlu attılar.

Galatasaray sezon başında kadrosunu Euroleague ayarında kurmuş; dolayısıyla Euro Cup’a da şampiyonluk parolasıyla başlamıştı. Özellikle Arroyo takviyesi ile birlikte daha da umutlanan sarı kırmızılılar, sakatlardan oldukça çekseler de hala daha inanamadığımız maç performanslarıyla kupaya veda ettiler. Gruplar belli olduğunda Unics Kazan ile liderlik mücadelesi vereceğini düşündüğümüz temsilcimizin karşısında hiç beklenmedik bir şekilde bir Alman panzeri çıktı. Ratiopharm Ulm karşısında İstanbul’da 16 sayılık bir galibiyet elde eden Cimbom, rahat gittiği Almanya’da fazla rehavete kapılıp basketbol oynayamayı unutunca sahadan 91-70’lik bir hezimetle ayrılarak çeyrek finali Alman ekibine hediye etti.

Banvit ise senelerdir koruduğu kemik kadro üzerine yaptığı takviyelerle ligimizde iyi bir performans çizerken, Euro Cup’ta da çeyrek finali sonuna kadar zorladı. Bandırma’daki 3 maçını da kazanan Banvit, son maça çıkarken Buducnost karşısında 9 sayılık bir avantaja sahipti. Fakat maça tam konsantre olmuş rakibi ve taraftarları önünde maçın büyük bölümünde aciz bir basketbol sergileyen Banvit’in son çeyrekteki çabaları farkı kapatmak için yeterli olmayınca sahadan 16 sayı farkla mağlup ayrılan temsilcimiz de aynı Galatasaray gibi ikili averajla Euro Cup’a veda etti.

0 comments:

Yorum Gönder