23 Şubat 2013 Cumartesi

Euroleague’in “EFE”si CSKA’yı da tokatladı




Anadolu Efes Turkish Airlines Euroleague TOP16 E Grubu’ndaki sekizinci maçında Rus devi CSKA Moskova’yı 63-60 mağlup ederek ilk ikideki yerini sağlamlaştırdı. Kendisine gruptaki tek yenilgisini tattıran CSKA karşısında adeta 90’lı yıllarda Aydın Ör yönetiminde uyguladığı savunmayı tekrar sahaya yansıtan temsilcimiz ilk çeyrek dışında CSKA’ya nerdeyse hiç kolay basket şansı tanımadı. Maçta galibiyetin önünde dikkat çeken ve sevindiren diğer unsur ise artık Türk basketbol seyircisinin tekrar Anadolu Efes’e güvenmeye başlaması ve tribünleri Efes Pilsen’li yıllarda olduğu gibi doldurmasıydı.


Maçın ilk çeyreğinde bir miktar bocalayan ve eşleşmelerden dolayı savunmada sıkıntı yaşayan Efes 10 sayı ile geriye düşüp çeyreği de 16-22 geride tamamladı. İkini periyot Anadolu Efes’in savunma yapmayı hatırladığı çeyrek oldu. Çeyreğe 0-4 ile giren taraf CSKA olsa da, savunmasını sertleştiren Efes rakibine çeyrek boyunca Weems ve Teodosic’te gelen üçlükler dışında sayı şansı tanımadı. Bu çeyrekte ceza üçlükleriyle tanıdığımız Erceg’in müsait şutlardan yararlanamaması da savunmamıza yardımcı oldu diyebiliriz. Efes ikinci çeyrekte iyi savunmasını başarılı hücumlarla taçlandıramasa da 8 sayı geride girdiği devrede bize ikinci yarı için ümit verdi.

Soyunma odası dönüşü savunmasını daha da sertleştiren Efes Shipp ve Gordon ile bulduğu 6-0’lık seri sonrası maça ortak oldu. Bu dakikalarda CSKA sadece Teodosic ile sayı bulabilirken, Savanovic’in basket faulüyle fark 1 sayıya kadar indi: 37-38. Seyirci desteğini de arkasına alan Efes öne geçme fırsatlarından birkaç kez yararlanamazken tekrar sahneye çıkan Teodosic CSKA’yı final periyoduna 41-46 önde soktu. Üçüncü periyotta Efes yaptığı savunmayla CSKA’ya 12 sayı izni verirken, bu sayılardan 10’u Milos Teodosic’ten geldi. Final periyodu ise büyük bir çekişmeye sahne oldu. İki takım da savunmalarını sertleştirirken, Semih’in sayıları, Sinan’ın getirdiği dinamizm ve Lucas’ın aldığı insiyatif ile canlanan Efes son 4 dakikaya girerken 52-51 öne geçti. Bu arada Kerem Gönlüm'ü de unutmayalım tabi. Tecrübesi ve mücadelesiyle Efes'in çok öenmli bir parçası Kerem. Dün sayı atamasa da pota altındaki mücadelesi en kritik anlarda Efes'i hep ayakta tuttu. Tam 37 dakika boyunca 3 sayılık isabet bulamayan ve bu yüzden de bir türlü üstünlüğü alıp maçı kopartamayan Efes ilk üçlüğünü bitime 2 dakika Kerem ile bulurken, son dakikaya girerken Farmar’ın zor pozisyonda bulduğu üç sayı isabeti Efes’i 59-58 öne geçirdi. Son dakika içinde Teodosic’in top kaybı sonrası taktik faulleri iyi değerlendiren temsilcimiz karşılaşmayı 63-60 kazanarak ilk iki sıradaki yerini sağlamlaştırdı.

Anadolu Efes’te Jordan Farmar 15 sayı, 4 ribaund, Jamon Lucas Gordon 14 sayı, 11 ribaund ve Semih Erden de 10 sayı, 7 ribaund, 3 blokla galibiyette önemli rol oynarlarken, CSKA Moskova’da adeta tek başına mücadele eden Milos Teodosic’in 26 sayı, 5 asist ve Sasha Kaun’un 12 sayı, 9 ribaund, 2 blokluk performansları galibiyet için yeterli olmadı.  

0 comments:

Yorum Gönder