22 Şubat 2013 Cuma

Kaf Kaf Final Four yolunda




Pınar Karşyaka hafta içinde Karşıyaka Arena’da konuk ettiği Letonya temsilcisi Ventspils’i 84-75 ile geçerek I Grubu’nu lider bitirmeyi garantiledi. Galibiyetle tamamladığı ilk 3 maç sonrası geçtiğimiz hafta Romanya’dan beklenmedik bir yenilgiyle dönen KafKaf, tribünleri tıklım tıklım dolduran taraftarı önünde Ventpils’i yenerek hem kendini affettirdi; hem de liderliği garantiledi. 

Türkiye Kupası maçları sırasında sakatlık geçiren Caner Topaloğlu’nun yanısıra Can Maxim Mutaf’tan da yoksun çıktığı maça hızlı başlayan Kaf Kaf, henüz ilk çeyrekte Robert Dixon’un 3 faul alarak kenara gelmesine rağmen daha ilk yarıda bitmeden farkı 20 sayıya çıkardı. Özellikle dış şutlarda yüksek bir şut yüzdesi yakalan yeşil kırmızılılar, taraftarın da baskısıyla ilk yarı sonunda 50 sayının üzerine çıktı. Karşıyaka’nın bu performansında son haftaların sessiz ismi Aminu’nun tekrar basketbol oynamayı hatırlaması, benzer şekilde Ümit’in hücum gücünü sahaya yansıtmasının yanında, Dixon’un kenara gelmesiyle forma şansı bulan Serkan ve Soner’den gelen ekstra sayıların da önemli payı vardı. İkinci yarıda hücumda bocalayan Karşıyaka’da sakatlar arasına Diebler’in de eklenmesi keyifleri kaçırdı. Bir anda canlanan konuk ekip farkı 3 sayıya kadar indirse de, mücadeleyi bırakmayan, guardı düştüğü anlarda da altıncı adamın desteğini arkasına alan KafKaf Thomas ve Dixon’un sayılarıyla sahadan 84-75 galip ayrıldı.
Pınar Karşıyaka çeyrek finalde büyük ihtimalle önümüzdeki hafta oynanacak Paris Levallois – Szolnoki Olaj maçının galibiyle karşılaşacak. Macar temsilcisi Olaj geçtiğimiz sezon Final-Four’da Beşiktaş’ın rakibi olurken, Paris ekibinde ise TBL’den tanıdığımız Sean May, Fransız Milli Takımı’nda bildiğimiz Andrew Albicy gibi isimler yer alıyor.
Bu arada Pınar Karşıyaka önümüzdeki hafta gruptaki son maçını Finlandiya’da oldukça rahat bir atmosferde oynayacak olsa da, sakatlıkları süren Caner ve Diebler’in çeyrek finale yetişip yetişemeyecekleri ya da yetişseler bile nasıl bir performans sergileyecekleri oldukça kafaları kurcalıyor.

0 comments:

Yorum Gönder