23 Kasım 2012 Cuma

EuroChallenge bizden sorulur

FIBA EuroChallenge Cup'ta mücadelesine devam eden iki temsilcimiz Tofaş ve Pınar Karşıyaka bu hafta oynadıkları maçlardan galibiyetle ayrılarak iddialarını bir kez daha kanıtladılar. A Grubu'nda mücadele eden takımlarımız böylelikle sahaya çıktıkları toplam altı maçın beşini kazanmış oldular. Hatırlatmak isteriz ki, kaybedilen tek maç da kendi aralarında oynadıkları maçtı. 
Salı gecesinin bizler için ilk maçında Güney Kıbrıs deplasmanında Etha Engomi'nin konuğu olan Pınar Karşıyaka maçı baştan sona önde götürerek 27 sayılık bir galibiyete imza attı: 59-86. Hatırlanacağı üzere bir sezon önce yine bir Güney Kıbrıs
deplasmanında maç sırasında ve sonrasında korkulu anlar yaşayan ve hayati tehlike yaşayan Pınar Karşıyaka, bu sefer ev sahibi ekibin cezası nedeniyle seyircisiz oynanan maçta adeta hafta sonu oynayacağı Banvit maçının antrenmanını yaparken, aldığı farklı galibiyetle de grupta zirvedeki yerini korudu. Pınar Karşıyaka'da 4/7 üç sayı isabetiyle 22 sayı, 4 ribaundla oynayan Ümit Sonkol en skorer isim olurken,  yine 4/7 üç sayı ile 16 sayı, 7 asist kaydeden Robert Dixon, 13 sayı, 6 ribaund, 2 blok ile Alade Aminu ve 10 sayı ile Evren Büker diğer etkili isimler oldular. 
Gruptaki diğer temsilcimiz Tofaş ise kendi sahasında Sloven Krka Novo Mesto takımını konuk etti. Tofaş ilk yarıda oyunun kontrolünü eline alıp devreyi 36-25 önde tamamlasa da, ilk beş başlayan iki uzunu Elonu ve Heytvelt'in faul problemine girmesi ve maç boyunca yaklaşık 10'ar dakika süre alabilmeleri nedeniyle farkı korumakta zorlandı. Farkı hızla kapatan ve öne de geçen Sloven ekibi karşısında Burtt'un üçlüğüyle maçı uzatmaya taşıyan Tofaş (62-62), uzatma devresinde daha etkili olarak galibiyete uzanmayı bildi: 82-79. Tofaş'ta 19'ar sayı kaydeden Steven Burtt ve Austin Nichols en skorer isimler olurlarken, Tomislav Ruzic 11 sayı, 6 ribaund, 2 blok ve özellikle kritik anlarda devreye giren İnanç Koç 10 sayı, 7 ribaund ile karşılaşmayı tamamladılar.

1 yorum: