15 Kasım 2012 Perşembe

Bayanlar Euroleague'de 2 iyi 1 kötü

Bayanlar Euroleague'deki temsilcilerimiz bu hafta oynadıkları 3 maçta 2 galibiyet 1 yenilgi elde ettiler. 3 temsilcimizden Fenerbahçe ve Galatasaray rakiplerini yenerlerken, Tarsus Belediyesi sahadan boynu bükük ayrıldı. 
Bu sezon ilk kez Euroleague sahnesine çıkan Tarsus Belediyesi kendi sahasında konuk ettiği Fransız Bourges Basket karşısında galibiyete çok yaklaşsa da son dakikaları iyi oynayamayarak üçüncü maçını da kaybetti. Başa baş geçen maçta güçlü rakibi karşısında devreyi 34-33 üstün tamamlayan temsilcimiz üçüncü periyotta bu üstünlüğü kaybedince son çeyrekte galibiyeti elde edecek skoru yakalayamadı. Tarsus'ta Danielle
Robinson 16 sayı, 4 ribaund, Melisa Can 15 sayı, 12 ribaund ile en skorer iki isim olurlarken, Frida Eldebrink 18 sayı, 4 ribaund ve Endene Miyem 15 sayı, 8 ribaund ile konuk ekibe galibiyeti getiren isimlerin başında yer aldılar. 
B Grubu'ndaki temsilcimiz Fenerbahçe ise gruptaki üçüncü maçında kendi sahasında ağırladığı Macar UE Sopron'u 77-71 yenerek ikinci galibiyetini elde etti. Maça tutuk başlayan ve devreyi de 29-42 geride tamamlayan sarı kanaryalar, son 10 dakikaya girerken de 49-56 geride olmalarına rağmen, son 10 dakikada gelen 28-15'lik seri ile sahadan 6 sayı farkla galip ayrıldılar. Fenerbahçe'de Ivana Matovic 17 sayı, 6 ribaund, Agnieszka Bibrzycka 13 sayı, 3 ribaund, 3 top çalma, Cappie Pondexter 12 sayı, 4 ribaund, 4 asist ve Angel McCoughtry 11 sayı, 8 ribaund ile oynarken, konuk ekibin en etkili isimleri 20 sayı, 10 ribaund ile oynayan Shenise Johnson ve 18 sayı, 7 ribaund, 3 top çalma ile müacdele eden Jelena Milovanovic oldular. 
C Grubu'ndaki temsilcimiz Galatasaray ise dördüncü maçında da namağlup ünvanını kaybetmedi. Fransız USO Mondeville karşısında ikinci yarıdaki performansıyla sahadan 58-47 galip ayrılan Galatasaray böylece grubunun zirvesindeki yerini sağlamlaştırdı. Ann Wauters ve Lindsay Whalen'ın 15'er sayı, 5'er ribaundla galibiyette önemli rol oynadıkları Galatasaray'da Şaziye İvegin de 10 sayı, 8 ribaund ile mücadele etti.

0 comments:

Yorum Gönder