15 Kasım 2012 Perşembe

Fenerbahçe skorborda takıldı: 71-70


Turkish Airlines Euroleague A Grubu'ndaki altıncı maçında Rusya deplasmanında Khimki Moscow karşısına çıkan Fenerbahçe Ülker, kabus gibi geçen bir ikinci çeyrek sonrasında, geriden gelip maça ortak olsa da son top savunmasını başaramayarak, bitime saniyenin onda birinden az bir süre kala yediği basket sonrası sahadan 71-70 mağlup ayrıldı. Top Khimki'li Rivers'ın elinden çıktığında süre 0.0 göstermesine rağmen sürenin sıfırlandığını gösteren kırmızı ışığın yanmamasını sürenin 0.09-0.00 saniye arasında olması olarak yorumlayan (ki teoride doğru bir karar) ve basketi geçerli sayan hakem üçlüsünün bu kararı sonrası sarı lacivertliler gruptaki üçüncü yenilgilerini aldılar.

İlk çeyreği 17-18 önde tamamladıktan sonra ikinci çeyreğin ilk yarısında rakibinin 11-0'lık serisine engel olamayan Fenerbahçe Ülker devreyi de 39-29 geride tamamladı. İkinci devreye 8-0'lık bir seriyle başlayan Sarı kanarya, Barış'ın da devreye girmesiyle oyuna tekrar ortak olarak son çeyreğe 56-51 geride girdi. Final periyodunun büyük bölümünü 4 kısa oynayan Fenerbahçe Ülker zaman zaman pota altını savunmakta ve ribaundlarda zorlansa da mücadelesiyle farkı kapattı ve bitime 4:51 kala Preldzic'in fau latışıyla 60-61 öne geçti. Rüzgar temsilcimizin lehine dönmüşken rakip pota altındaki kritik bir hakem hatası sonrası Frdizon'dan boş bir üçlük yiyen Fenerbahçe bir anlık bocalasa da son 1:17'ye Ömer'in 3 sayısı ile 67-68 önde girdi. Son 50 saniyeye de  69-70 önde giren Kanarya, süreyi kullanmak adına dengesiz hücum edince son top Rus ekibine kaldı. Monya'nın isabetsiz üçlüğü sonrası ribaundu alan ve bitime saniyenin 1/10'undan az bir süre kala topu elinden çıkaran Kelvin Rivers'ın şutu isabetli olunca sahadan mutlu ayrılan taraf 71-70 ile Khimki oldu. 
Fenerbahçe Ülker'de David Andersen 17 sayı, 7 ribaund ile en skorer isim olurken, takımın geri dönüşünde önemli bir rol oynayan Barış Ermiş 11 sayı, 4 ribaund, 4 asist ve Bojan Bogdanovic 11 sayı ile karşılaşmayı tamamladılar. Khimki Moskova'da ise maçı kazandıran şutun sahibi Kelvin Rivers 14 sayı ile en skorer isim olurken, Vitaly Fridzon 12 sayı, 3 ribaund, 3 asist ve Zoran Planinic 11 sayı ile mücadele ettiler.

0 comments:

Yorum Gönder