21 Şubat 2017 Salı

Markovic'in tepkisi Egemen'e yaradı

Bu akşam FIBA Şampiyonlar Ligi Play-off rövanş maçında Fraport Skyliners ile karşılaşan Pınar Karşıyaka taraftarı önünde rakibini 72-52 mağlup etti. Almanya'daki ilk maçı 10 sayı farkla kaybeden Kaf Kaf böylece toplam averaj üstünlüğünü elde ederek bir üst tura yükselirken, son 16 turunda Beşiktaş Sompo Japan'in rakibi oldu. Normal koşullar altında kağıt üzerinde karşılaştırdığımızda turu Almanya'da almasını beklediğimiz Kaf Kaf deplasmandaki savunma zaaflarını İzmir'de tekrar etmezken, ilk çeyrekte yakaladığı 15 sayılık avantajı (21-6) maç sonuna kadar kaybetmedi ve eşleşmede tur atlayan taraf oldu. 


Pınar Karşıyaka maçın başında oyunu ciddiye alıp, henüz ilk çeyrekte maçı koparırken, kalan sürede en sevindirici şey ise Egemen Güven'in performansı oldu. Genç pivot oyunda kaldığı 13 dakikayı iyi değerlendirirken karşılaşmayı 5/6 saha içi isabetiyle 10 sayı - 4 ribaunt - 2 top çalma ile tamamladı. İlk yarıda 4-5 dakikalık bir bölümde sahada kalan Egemen 2 sayı kaydederken, ikinci çeyrek başında pozisyon hatası (perdelemeye gelmekte geç kaldı yanlış hatırlamıyorsam) ve sonrasındaki hücum faulü nedeniyle Markovic'in tepkisini çekmişti. Saha kenarına alındığında ne konuştuklarını bilemeyiz; fakat Markovic'in kısa süreli olarak Egemen'e bir şeyler anlattığını ve sırtını sıvazladığını gördük. Önce gelen sert tepkinin yarattığı hırs, sonra da tahminimce moral vermek amacıyla yapılan konuşmayla ortamın yumuşaması Egemen'e olumlu yansımış olacak ki, ikinci yarıda genç pivottan çok daha farklı bir performans izledik. Hücumda pota altında doğru pozisyon alarak kısaların güzel asistlerine de olanak sağlayan genç pivot, aynı zamanda ribaunt pozisyonlarında daha istekli ve hırslıydı. Sonuçta tekrar kenara gelirken taraftarın yoğun alkışını alan Egemen Güven karşılaşmayı 10 sayı - 4 ribaunt - 2 asistle tamamladı. 

Önceki yazılarımda belirttiğim gibi genç oyunculara verilen şanslar onların önünü açacaktır. Pınar Karşıyaka özelinde de Egemen, Alp gibi isimlerin alacağı süreler onlar için çok değerli olmakla birlikte gelişmelerinde önemli katkıları olacaktır. Rakibin zayıf ya da güçlü olmasına bakılmaksızın her maç verilecek düzenli sürelerle kazanılacak tecrübelerin zamanla şüphesiz ki istatistiklere de yansıyacağını düşünmekteyim. Bu bağlamda Egemen'in önümüzdeki maçlarda alacağı sürelerin artmasını bekliyor, onun da aldığı süreyi ikinci yarıdaki performansı gibi verimli kullanmasını diliyorum. Hep iyi şeyler yazacak değilim ya, bu süreleri alması ve artırması için Egemen'in de kendini güçlendirmesi, pota altında faulsüz temastan kaçmaması ve savunmada ellerini kullanmaktaki acemiliklerinden bir an önce kurtulması gerekiyor. Birkaç sene öncesinin Avrupa'nın en değerli genç oyuncusunu artık sahada daha çok görmek dileğiyle. 

3 yorum:

  1. İnanıyorum ki, Egemen her maç düzenli 12-15 dakika süre alsa sezon sonunda istikrarlı bir istatistik de yakalayacaktır.

    YanıtlaSil
  2. Genç oyunculara süre vermemenin hiçbir bahanesi olamaz.

    YanıtlaSil
  3. her senenin aynı dönemi bu adamdan aynı açılamalar ama şuan sezon sonundayız elde başarı sıfır.

    YanıtlaSil