23 Şubat 2017 Perşembe

Kadın basketbolumuz için tarihi fırsat

1990'ların sonlarına doğru Galatasaray'ın başlattığı hamle ile yükselişe geçen, 2000'lerde Fenerbahçe'nin de yatırımlarıyla ivme kazanan ve 2010'lu yıllarda Euroleague'de kazanılan başarılarla zirveye çıkan kadın basketbolumuz bu sezon da Avrupa'da önemli başarılara imza atıyor. Ülkemiz Fenerbahçe ile Euroleague'de ilk sekizde temsil edilme hakkı kazanırken, Euro Cup'ta da bir başka başarıya oldukça yakınız. 


Geçtiğimiz hafta oynanan maçlar ve bu hafta Euroleague Women'da tamamlanan grup mücadeleleri sonrası Euro Cup Women çeyrek finalistleri belli olurken, sekiz takım içinde dört Türk takımı yer aldı. Yakın Doğu Üniversitesi, Galatasaray, Bellona AGÜ Euro Cup'ta bir önceki turda rakiplerini elerlerken, Hatay BŞB de Euroleague Women'da grubunda üçlü averaj sonunda beşinci sırada yer alarak Euro Cup çeyrek finalisti oldu. 

Euro Cup Women çeyrek final eşleşmelerinde takımlarımız birbirleriyle eşleşmezlerken Yakın Doğu Üniversitesi Fransız Villeneuve-d'Ascq, Galatasaray Slovak Good Angels Košice, Bellona AGÜ Fransız BLMA ve Hatay BŞB de Polonya ekibi Wisła Can-Pack Kraków ile eşleştiler. Bu da dört takımımızın birden yarı finale yükselme şansını ortaya çıkarırken, Euro Cup tarihinde ilk kez yarı finaldeki takımların tamamının tek bir ülkeden olması ihtimalini doğurdu. Bu ihtimalin gerçekleşmesi halinde bir Türk takımının kupayı kazanması da garanti haline gelecekken, 2009'da Galatasaray'dan sonra ikinci kez Euro Cup Women Türkiye'ye gelmiş olacak. 




Hatırlatmadan geçmeyelim, 2013-2014 sezonunda Galatasaray ve Fenerbahçe Euroleague Women finalinde karşı karşıya gelerek kadın basketbolumuzdaki kulüpler düzeyinde en büyük başarıya imza atarlarken, Galatasaray kupayı müzesine götürmüştü. Bunun yanında Fenerbahçe'nin iki finali, dört F4'u ve Galatasaray'ın da şampiyon olduğu sene haricinde 1 F4'u bulunurken; Euro Cup'ta da Galatasaray'ın bir şampiyonluğu, Karyseri Kaski'nin (bugünkü Bellona AGÜ) 2, Fenerbahçe'nin ise 1 ikinciliği bulunmakta. 7 ve 10 martta oynanacak çeyrek final maçlarında takımlarımıza sonsuz başarılar diliyor, dört takımımızı da yarı finalde görmek istiyoruz. 

1 yorum:

  1. 4'te 4 pek mümkün değil gibi gözüküyor ama iki takımla yarı final bile büyük başarı olur.

    YanıtlaSil