12 Aralık 2015 Cumartesi

Eurobasket 2017 finalleri Sinan Erdem'de

2017 Avrupa Basketbol Şampiyonası finalleri Türkiye'de düzenlenecek. Bugün Münih'te FIBA tarafından yapılan açıklamaya göre 2017 yazında düzenlenecek Avrupa Şampiyonası finallerinin grup aşamaları Finlandiya, İsrail, Romanya ve Türkiye'de oynanacakken, sonrasındaki final müsabakalarının tamamı Türkiye'de yapılacak.


İlk kez bu sene birden fazla ülkenin ev sahipliğinde gerçekleşen ve ilk tecrübenin olumlu sonuçları sonrası bu şekilde devamına karar verilen Eurobasket finallerine 2001'den sonra bir kez daha ev sahipliği yapacak Türkiye, ilk Avrupa Şampiyonası ev sahipliğini ise 1959 yılında İstanbul 1959 ile yapmıştı. Diğer ev sahiplerinden Finlandiya bağımsızlıklarının 50.yılını kutladıkları 1967 Helsinki sonrası ikinci kez Avrupa Şampiyonası finallerine ev sahipliğine hak kazanırken, Romanya ve İsrail ise ilk kez bu turnuvanın ev sahibi olacaklar. 

Eurobasket 2017'nin ülkemizdeki grup maçları Abdi İpekçi Spor Salonu'nda yapılacakken, final müsabakalarına ise Sinan Erdem Spor Salonu ev sahipliği yapacak. 

3 yorum:

  1. 2000'lerin alışkanlığı. 5-10 yıllık başarısız milli sonuçlar sonrası yeni bir turnuva aldık. Hayırlı olsun. Taraftar gazıyla madalya getirebilecek bir kadro kurabiliriz umarım.

    YanıtlaSil
  2. ulan bari ilk tur maçlarını izmir veya ankara'ya verseydiniz.

    YanıtlaSil
  3. Appreciation to my father who shared with me regarding this blog, this webpage is
    actually awesome.

    YanıtlaSil