25 Mayıs 2014 Pazar

Fenerbahçe - Kaf Kaf serisinde sona doğru

Beko Basketbol Ligi yarı final serilerinden ilki, Fenerbahçe Ülker – Pınar Karşıyaka serisinde İstanbul’daki iki maçı da kazanan Fenerbahçe Ülker’in 2-0 öne geçmesi, Karşıyaka Arena’da oynanacak ve sadece bayan ve çocuk taraftarların izleyebileceği maçın önemini bir kat daha artırdı.
Serinin ilk iki maçını fazla da zorlanmadan kazanan Fenerbahçe Ülker için Karşıyaka’daki ilk maçta rakibinin cezalı olması, Karşıyaka gibi taraftarıyla 6 kişi oynayan bir takıma karşı çok önemli. Play-Off’un ilk iki maçında Kaf Kaf’a karşı 5 maçlık yenilgi serisine de son verip psikolojik olarak da rahatlayan Kanarya’nın oldukça büyük bir avantajı var. Bunun yanında sakat Kenan’ın yokluğunda Fenerbahçe’nin zayıf karnı olarak görünen oyun kurucu pozisyonunda da McCalebb’in hatasız oyunu sarı lacivertlileri umutlandıran bi diğer unsur. KSK serisinin skorer ismi Kleiza ve ikinci maçın kilit oyuncusu olan Bogdanovic’in de etkisi tartışılmaz; fakat henüz devreye girmeyen Emir ve Bjelica’nın da katkı vermesi durumunda Kaf Kaf’ın seyircisinin yokluğunda sarı lacivertlilerle başa çıkması çok kolay değil. Fakat bunlardan öte, en önemli etken olarak gördüğüm pota altı eşleşmesinde Fenerbahçe’nin iki uzunu Zoric ve Oğuz’un Batista’yı etkisiz hale getirmeleri ilk iki maçta Karşıyaka’nın oyun düzenini tamamen dış şutlara bağımlı hale getirmişti. Ufuk ve Batista’nın bu pota altı sorununa çözüm bulması şart; zira bu tip rakiplere karşı Karşıyaka’nın kazanması için mutlaka minimum 15 sayı, 10 ribaundluk performansın üstünde mücadele etmesi gerekiyor.
Pınar Karşıyaka’da ise ilk maçta Diebler ve Dixon, ikinci maçta ise Can ve Dixon’un sayıları rakibine yetişmeye yeterli olmamşıtı. Özellikle ikinci maçta 0-11 ile maça başlayıp, Can’dan 32 sayılık bir kariyer rekoru gelmesine rağmen, neredeyse “0” savunmayla maçın kaybedilmesi mental olarak da yeşil kırmızılıları yıpratmış durumda. En büyük kozları taraftarlarından eksik bir üçüncü maç oynamaları da bir başka handikap. Ufuk ve ekibinin işi hiç kolay olmayacak. Taraftarlarıyla bir kez daha buluşamadan sezonu kapatabilirler. Her ne kadar iki sene üstüste yarı final oynayıp, Türkiye Kupası ile kapatılan bir sezon onlar için önemli başarı olsa da, son beş maçtır kazandıkları Fenerbahçe Ülker’e karşı 3-0 ile yenilmek Karşıyaka taraftarını da, oyuncuları da eminim ki hiç tatmin etmeyecektir.

23 Mayıs 2014 Cuma

LINE ile sevdiklerinize ücretsiz internet hediye edin!

Dünyanın önde gelen mobil platformu LINE, 50MB ücretsiz internet olanağı sağlayarak kullanıcılarının iletişim olanaklarını artırmalarına ve birbirleriyle dayanışmalarına katkıda bulunuyor.  Mesajlaşma, yüksek kalitede sesli ve görüntülü arama, sesli mesaj, fotoğraf ve lokasyon göndermeyi bir arada ve ücretsiz sunan LINE, kullanıcılarına 50 MB’lık interneti ücretsiz sunmakla kalmıyor, aynı zamanda  internet paketi kazananlara isterlerse bunu başkalarına hediye etme olanağı da yaratıyor.
Yalnızca LINE kullanıcılarına sunulan kampanyaya katılmak için çok basit ve eğlenceli bir yol bulunmuş:
Öncelikle telefonunuza LINE’ı indirmeniz gerekiyor: http://line.me/tr/download
1) Etkinlik haftası olan 26 Mayıs - 1 Haziran tarihleri arasında LINE arkadaşlarınıza en az 3 farklı günde mesaj, sticker ya da fotoğraf gönderin.
2) Mesaj gönderdiğiniz her gün için 1 puan kazanacaksınız.
3) 3 puanı topladığınızda, ücretsiz 50 MB internet sizin olacak!
Gerekli puana ulaştıktan sonra LINE Türkiye resmi hesabı tarafından iki hafta içerisinde bilgi mesajı alacaksınız. Mesajda belirtilen alana internet paketinin yüklenmesini istediğiniz telefon numarasını girmeniz yeterli. İnternet paketi giriş yaptığınız anda geçerli olacak ve 24 saat boyunca kullanılabilecek. Bilgi mesajının size ulaşabilmesi için LINE Türkiye resmi hesabını arkadaşınız olarak eklediğinize emin olun. Bunun için; LINE’ın ana menüsünde yer alan Diğer/Daha Fazlası > Resmi Hesaplar bölümünü kullanabilirsiniz.
50 MB’lık internet paketi, Turkcell abonesi numaralar tarafından kullanılabiliyor.  “Ama benim hattım Turkcell değil” diyorsanız üzülmeyin, bilgi mesajıyla birlikte gelen formu doldururken arkadaşlarınız ya da sevdiklerinizin numarasını girerek kazandığınız internet paketini onlara hediye edebilirsiniz.
Ücretsiz internet paketinize hemen sahip olmak için LINE yükleyin! http://line.me/tr/download
Bir boomads advertorial içeriğidir.

12 Mayıs 2014 Pazartesi

Kartal'ın yükselişi Cimbom'a takılır

Play-off 1. tur serileriyle ilgili son değerlendirmemiz ise ezeli rekabet ile ilgili olacak. Normal sezonun son haftalarında dört takım arasında bir yandan 4.lük ve saha avantajını elde etme yarışı yaşanırken bir yandan da dillendirilmeyen bir "Galatasaray'dan kaçma" çabası gözlemlendi. Bu ince hesaplar sonucunda Galatasaray Liv Hospital dördüncülüğe yerleşirken, rakibi Pınar Karşıyaka ve Uşak Sportif'in önünde beşinci olan Beşiktaş İntegral Forex oldu.
 

Sezon sonuna doğru yükselen performansıyla dikkatleri üzerine çeken ve sezon ortasında Play-off'a girip giremeyeceği konuşulurken bir anda kendini dördüncülük yarışında bulan Beşiktaş'ta son haftalardaki yükselen formun sarı kırmızılılara karşı devam edip etmeyeceği merak konusu. Haftalar ilerledikçe artan takım uyumu ve genişleyen hücum opsiyonlarıyla ligin iddialı ekipleri arasına giren Kara Kartal'ın ligin en iyi savunma takımlarından biri olan Cimbom'a karşı bu kadar yüksek yüzdeyle hücum edemeyeceğini tahmin etmekle birlikte, Galatasaray'ın da rakibini durdurmada kolayca başarılı olabileceğini düşünmüyorum. Lofton, Perkins yanında Mehmet ve Broekhoff'un ne kadar katkı sağlayacağı önemli olacak. Savunma tarafında ise Arroyo'nun savunması yanında pota altında hakimiyeti rakibe kaptırmama savaşı seride belirleyici olacaktır.
 

11 Mayıs 2014 Pazar

Efes - Karşıyaka serisini ilk maç belirler

Beko Basketbol Ligi Play-off ilk turunun en çekişmeli serilerinden biri de şüphesiz ki Anadolu Efes - Pınar Karşıyaka serisi olacak. Ligde rakibini iki maçta da mağlup eden Efes ile Türkiye Kupası'nı Efes'i yenerek kaldıran Karşıyaka'nın eşleşmesinde kazananı tahmin etmek kolay değil.


 
Eşleşmede kağıt üzerinde ağır basan taraf Efes olsa da, lacivert beyazlıların sezon boyunca kendilerinden beklenen performansı gösterememesi seriyi dengeye getiriyor. Sezon sonuna doğru, özellikle rotasyonda süreleri artan Birkan, Cedi, Doğuş gibi isimlerin de etkisiyle savunma direnci artan Anadolu Efes'te seriyi çevirecek unsur olarak istikrarsız şutörlerin performansını görüyorum. Karşıyaka gibi zaman zaman rakibin dış şutlarını riske eden bir savunma anlayışına sahip bir takıma karşı Gordon, Vasileiadis gibi isimlerin yanında Birkan, Planinic ve şutu olan uzunlar Savanovic ve Bjelica da devreye girebilirse Efes'in önemli bir avantajı olacak. Bu ikilinin savunmada ise Batista, Williams, Barış üçlüsüyle ne ölçüde başa çıkabileceği atarak kazanmayı seven Kafkaf'ın dengesini bozmak açısından önemli.
 

Fenerbahçe - Uşak seriside Kanarya bir adım önde

Beko Basketbol Ligi Play-off 1.tur serisinde Fenerbahçe Ülker'in rakibi Uşak Sportif oldu. Sezona iyi başlamasına rağmen sonrasında istikrarsız sonuçlar alan Fenerbahçe normal sezonu Banvit'in arkasından ikinci sırada tamamlarken, 30 karsılasmada 24 galibiyet elde etti. Uşak Sportif ise yaptığı flaş çıkışı uzun süre muhafaza ederken, son haftalarına dördüncü sırada girdiği ligin son birkaç haftasında aldığı yenilgiler sonrası yedinci sıraya kadar geriledi. 


Uşak Sportif'te özellikle dört yabancı oyuncu takımı sürüklerken, Orhan Hacıyeva'nın hücum performansı ve Alper'in savunması takımı bir seviye yukarı taşıyor.  Skor yönü kuvvetli yabancılar ve pota altında Holman'ın gücü Uşak için önemli avantaj; fakat takımın kırılgan yapısı Uşak'ın şansını oldukça azaltıyor. H
atırlarsak bu kırılgan yapıda ligdeki iki macta da sarı lacivertliler farklı galibiyetler elde etmisti.

9 Mayıs 2014 Cuma

Play-Off 1.tur Banvit - Tofaş eşleşmesi

Beko Basketbol Ligi’nin tamamlanmasıyla birlikte Play-Off’a yükselen 8 takım belli oldu ve gözler Play-Off serilerine çevrildi. Ligi 28 galibiyet, 2 mağlubiyetle bitiren Banvit liderlik koltuğunu kimseye bırakmadı. Banvit’in Play-Off’taki rakibi ise normal sezonu sekizincilikle tamamlayan Tofaş oldu. Tofaş, son haftalarda yükselen bir performans sergileyip son 7 maçının 6sını kazanırken, sezonu da 16 galibiyetle tamamlamış oldu.

 
İki takımın ligdeki performanslarına ve kağıt üzerindeki güçlerine baktığımızda serinin galibinin Banvit olacağını söylemek zor değil. Son maçtaki rehavetle gelen Beşiktaş yenilgisini saymazsak lig ve kupadaki 2 Karşıyaka yenilgisi dışında namağlup bir sezon geçiren Banvit, bu sezonki iki maçta da farklı mağlup ettiği Tofaş’ı kolaylıkla geçecektir. Her ne kadar Tofaş’ın son haftalardaki yükselen performansı, özellikle Denmon, Stipcevic, Balazic gibi yabancı oyuncularının oyunun hücum tarafındaki etkinlikleri ile en azından bir maçın başa baş geçeceğini düşünsem de, Banvit’in tecrübesi ve etkili savunmasıyla açık ara ağır basan taraf olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle savunma düzeyini yükselttiğinde potasını rakibe kapatan Bandırma temsilcisi, Tofaş gibi hücum ederek kazanmayı seven bir takıma karşı alıştığımız savunmasını yaptığı takdirde fazla zorlanmayacaktır. Tofaş ise bir yandan katı bir savunmaya karşı hücum edip hücum düzenini korumaya çalışırken, bir yandan da pek sevmediği defansını sürekli üst seviyede tutabilirse bir şansa sahip olabilir. Zira hücum anlamında neredeyse Banvit’inkiler kadar iyi yabancıları bulunurken, savunma yapmayı seven isimler Banvit’in eşleşmede ağır basmasına neden oluyor. Banvit, diğer rakiplere baktığımızda oyuncu eşleşmeleri açısından Tofaş’a en uygun rakip olsa da, yıl boyunca kurulmuş olan uyum ve Itoudis’in oyuncularını en verimli şekilde kullanması Bursa ekibine şans vermemizin önüne geçiyor. Az önce saydıklarıma ek olarak Ermal, Cevher, Erkan gibi isimlerle rakibine oranla tecrübeli yerli oyuncular anlamında da bir adım önde olan Banvit’in seriyi 2-0 kazanacağını tahmin ediyorum.

5 Mayıs 2014 Pazartesi

Fener'i yen kupayı al: Galatasaray ligde de şampiyon

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nin yeni şampiyonu Galatasaray Odeabank oldu. Son 8 yılın lig şampiyonu ezeli rakibi Fenerbahçe'yi Play-Off final serisinin beşinci maçında 73-54 mağlup eden sarı kırmızılılar tam 14 sezon sonra mutlu sona ulaştılar. Böylece Türkiye Kupası ve Euroleague'de Fenerbahçe'yi yenerek kupaya uzanan Cimbom, Türkiye Ligi'nde de kupayı Fenerbahçe galibiyeti sonrası kaldırmış oldu.
 
 
Galatasaray Odeabank, seri öncesinde de birçok kişi için şampiyonluğun favorisiydi. Ben de Euroleague sonrası yazımda Fenerbahçe'nin takım yapısına baktığımızda fazlasıyla kişisel yeteneklere dayanan ve şutlar girmediğinde problem yaşayan kırılgan bir yapısının olduğunu belirtmiştim. Galatasaray Odeabank'ta ise Ekrem Memnun önderliğinde daha düzenli bir sistem ve nispeten dar bir kadro rotasyonu olsa da, tüm oyuncuların eşit rol oynadığı bir düzen olduğunu söylemiştim. Bu karşılaştırma sarı kırmızılıları final serisinde de bir adım öne taşıyordu. Aslında ilk iki maçı izlediğimizde serinin buralara kadar bile gelmeyeceğini düşünüyordum; ama Fenerbahçe sahasında ev sahibi avantajını kullanarak seriyi son maça taşımasını bildi. (Ev sahibi avantajı günümüzde biraz farklı anlaşılmaya başladı malesef; fakat şimdi o konuya girmeyeceğim)
Bugün ise serinin beşinci ve son maçında iki takım arasındaki "takım olma" farkı ortaya çıktı. Aslında iki takım arasındaki en büyük fark sahada değil benchteydi. Ekrem Memnun'un takım olarak yaptırdığı savunma ve hücum bir anda Galatasaray'ın skorda öne çıkmasını sağlarken, taraftarın desteğiyle havayı bulan Cimbom maçın başından farkı açmaya başladı. Fenerbahçe'de ise oyunun tamamen şut üzerine kurulması, topu elinden çıkaranın olduğu yerde durması ve hücum esnekliğinin de olmaması Fenerbahçe hücumlarını tıkadı.Şutların girmemesi, Cappie, Angel ve Birsel'in ilk yarı boyunca toplamda 2 sayıda kalması sonrası, kenardan bir B planı alamayan sarı lacivertliler farkın sürekli olarak açılmasına engel olamadı. Bunun yanında sarı lacivertlilerde oyun konsantrasyonu da öyle düşüktü ki, sahadakiler ne koştu ne savunma yaptı ne de boş şutlardan isabet bulabildi.
Sonuçta hem sahada, hem kenarda, hem tribünde daha çok isteyen ve hak eden taraf Türkiye Kupası ve Euroleague finalinde olduğu gibi ligde de kupayı kaldırdı.
Yazımın sonunda Galatasaray'ı ve Ekrem Memnun'u bir kez daha tebrik ederken iki detayı da geçmeden edemeyeceğim. İlki ezeli rekabetin yaşandığı her spor dalına bulaşmaya başlayan fanatizmin çirkinlikleri. Seri boyunca bunun bir bayan basketbol maçı olduğunu unutan fanatiklere söyleyecek çok söz var; ama yeri burası değil. Diğeri ise takım televizyonları. Hem FBTV hem de GSTV seri boyunca bize büyük işkence çektirdiler. Spiker ve yorumcu değil de taraftar havasındaki insanların sunduğu yayınlara mahkum kaldık resmen. Sadece tezahürat etmedikleri kaldı. Şifreli yayınlara çok sövmüşümdür; ama bu akşam bunu bir kez daha düşündüm...
 
 

3 Mayıs 2014 Cumartesi

Spurs sahaya 6 kişi çıktı

Dün gece San Antonio Spurs ile Dallas Mavericks arasında oynanan maçın son saniyelerinde hakemlerin gözünden kaçan bir olay yaşandı. Bitime 1.3 saniye kala topu kendi pota altından oyuna sokan Spurs, sahada 6 kişiyle yer alırken bu durum ilginç şekilde fark edilmedi. Mavericks itirazı sonrası bir kişiyi bench'e alan Spurs 0.4 saniye kala topu kenardan oyuna soktu ve kalan sürede hücumu kullanamayarak olası bir skandalın önüne geçmiş oldu.  


Benzer bir olayın Türkiye'de yaşanmasını aklıma bile getirmek istemiyorum. Olacaklar gözümün önüne geliyor. Ve sözü bir klişe ile bitiriyorum. BU HAKEMLERLE LİG BİTMEZ!

Play-Off'larda 1.tur bitmek bilmiyor

NBA'de Play-Off 1.tur maçlarının sonuna yaklaşırken çekişmenin üst seviyede olması dikkatleri çekiyor. NBA tarihinin belki de en çekişmeli Play-Off ilk turuna sahne olan Play-Off'lar'da tam 45 ilk tur maçı oynanmasına ragmen Konferans Yarı Final eşleşmelerinden hiç birinin belli olmamış olması ve tam 5 ilk tur serisinin 7. maça gitmesi çekişmenin ve heyecanın boyutunu gözler önüne sermekte.
 
 
Konferanslarını normal sezon lideri olarak tamamlayan ve nispeten daha rahat bir seri geçirmeleri beklenen San Antonio Spurs ve Indiana Pacers dahi henüz ilk turu geçmeyi garantileyemezken, en rahat seriyi geçiren takım ise Charlotte Bobcats'i 4-0 ile süpüren Miami Heat oldu. Heat dışında Houston Rockets'ı 4-2 ile geçen Portland Trail Blazers ve Bulls'u 4-1 ile geçen Washington Wizards tur atlayan ve birkaç gün fazladan dinlenme şansı yakalayan diger takımlar oldular. Son maçlara kalan seriler ise şöyle:
 
San Antonio Spurs (1) - Dallas Mavericks (8)
Los Angeles Clippers (3) - Golden State Warriors (6)
Oklahoma City Thunder (2) - Memphis Grizzlies (7)
Indiana Pacers (1) - Atlanta Hawks (8)
Toronto Raptors (3) - Brooklyn Nets (6)

Lillard buzzerbeater ile turu kaptı

NBA Play-Off 1.tur serisi 6.maçında sahasında Houston Rockets'ı konuk eden Portland Trail Blazers, saha avantajını kaybetmek üzereyken 0.9 saniye kala kullandığı hücumdan Damian Lillard ile üç sayılık isabet bularak Konferans Yarı Finallerine yükselmeyi başardı. Son 0.9 saniyeye 98-96 geride giren ev sahibi ekipte Parsons'ın baskısından kurtulup topu eline alır almaz potaya gönderen ve isabet kaydeden Lillard, buzzerbeater'ı ile 99-98 ile Portland'a galibiyeti getirirken, seriyi 4-2'ye getiren Trail Blazers turu geçmiş oldu.
 
 
 
 
Portland Moda Center'da 20bin kişinin takip ettiği maçta LaMarcus Aldridge 30 sayı, 13 ribaundla serinin digger maçlarında olduğu gibi yine etkili olurken, Damian Lillard da 6 üçlük isabetiyle 25 sayı kaydederek takımlarının galibiyetinde önemli rol oynadılar. James Harden'ın 34 sayı kaydettiği Rockets'ta ise maça ilk beş çıkan milli pivotumuz Ömer Aşık 32 sakikada 4 sayı, 7 ribaund, 2 top çalma ve 1 blok istatistikleri yakalarken, aldığı 6  faulle oyun kenarına gelmek zorunda kaldı.

1 Mayıs 2014 Perşembe

Fenerbahçe - SA Spurs biletleri satışta

2013-14'te sezon açılışını İstanbul'da Fenerbahçe Ülker - Oklahoma City Thunder maçıyla yapan NBA, bu sezon da NBA Global games kapsamında San Antonio Spurs ile İstanbul'a misafir olacak. 11 Ekim tarihinde Fenerbahçe Ülker Arena'da oynanacak ve Fenerbahçe Ülker'in San Antonio Spurs'u konuk edeceği karşılaşmanın biletleri ise 2 mayıs saat 11:00 itibariyle internetten satışa çıkarılacak. Bilet temin etmek isteyen basketbolseverler biletlerini www.ulkersportsarena.com/nba2014 adresinden alabilecekler.