11 Mayıs 2014 Pazar

Efes - Karşıyaka serisini ilk maç belirler

Beko Basketbol Ligi Play-off ilk turunun en çekişmeli serilerinden biri de şüphesiz ki Anadolu Efes - Pınar Karşıyaka serisi olacak. Ligde rakibini iki maçta da mağlup eden Efes ile Türkiye Kupası'nı Efes'i yenerek kaldıran Karşıyaka'nın eşleşmesinde kazananı tahmin etmek kolay değil.


 
Eşleşmede kağıt üzerinde ağır basan taraf Efes olsa da, lacivert beyazlıların sezon boyunca kendilerinden beklenen performansı gösterememesi seriyi dengeye getiriyor. Sezon sonuna doğru, özellikle rotasyonda süreleri artan Birkan, Cedi, Doğuş gibi isimlerin de etkisiyle savunma direnci artan Anadolu Efes'te seriyi çevirecek unsur olarak istikrarsız şutörlerin performansını görüyorum. Karşıyaka gibi zaman zaman rakibin dış şutlarını riske eden bir savunma anlayışına sahip bir takıma karşı Gordon, Vasileiadis gibi isimlerin yanında Birkan, Planinic ve şutu olan uzunlar Savanovic ve Bjelica da devreye girebilirse Efes'in önemli bir avantajı olacak. Bu ikilinin savunmada ise Batista, Williams, Barış üçlüsüyle ne ölçüde başa çıkabileceği atarak kazanmayı seven Kafkaf'ın dengesini bozmak açısından önemli.
 

Pınar Karşıyaka tarafında ise her ne kadar skor yükü yabancılarda olsa da serinin kilidini büyük olasılıkla Türk oyuncular açacak. Can, Barış, Mutlu gibi isimlerin Dixon, Batista ve Diebler'ın skorer oyununa ne kadar destek verebileceği Kafkaf için belirleyici unsur olacak gibi. Karşıyaka için bir başka önemli konu ise Batista'yı sahada tutabilmek. Uruguaylı'nın faul problemine girmesi İzmir temsilcisinin kazanma şansına darbe vurabilir. Ve belki de en önemli soru Dixon'un turu geçmeyi ne kadar istediği. Muhteşem bücürün oynamadığı zaman Kaf Kaf'ın ne kadar zorlandığı ortada; Dixon'ın performansı onlar için olmazsa olmaz.
Seride ilk maçın önemi de büyük. Efes ilk maçı kazandığı takdirde İzmir'de de psikolojik üstünlüğü alıp avantajlı konuma geçebilir. Fakat ilk maçı yeşil kırmızılıların alması durumunda ise serinin tekrar İstanbul'a döneceğini düşünmüyorum.


0 comments:

Yorum Gönder