25 Mayıs 2014 Pazar

Fenerbahçe - Kaf Kaf serisinde sona doğru

Beko Basketbol Ligi yarı final serilerinden ilki, Fenerbahçe Ülker – Pınar Karşıyaka serisinde İstanbul’daki iki maçı da kazanan Fenerbahçe Ülker’in 2-0 öne geçmesi, Karşıyaka Arena’da oynanacak ve sadece bayan ve çocuk taraftarların izleyebileceği maçın önemini bir kat daha artırdı.
Serinin ilk iki maçını fazla da zorlanmadan kazanan Fenerbahçe Ülker için Karşıyaka’daki ilk maçta rakibinin cezalı olması, Karşıyaka gibi taraftarıyla 6 kişi oynayan bir takıma karşı çok önemli. Play-Off’un ilk iki maçında Kaf Kaf’a karşı 5 maçlık yenilgi serisine de son verip psikolojik olarak da rahatlayan Kanarya’nın oldukça büyük bir avantajı var. Bunun yanında sakat Kenan’ın yokluğunda Fenerbahçe’nin zayıf karnı olarak görünen oyun kurucu pozisyonunda da McCalebb’in hatasız oyunu sarı lacivertlileri umutlandıran bi diğer unsur. KSK serisinin skorer ismi Kleiza ve ikinci maçın kilit oyuncusu olan Bogdanovic’in de etkisi tartışılmaz; fakat henüz devreye girmeyen Emir ve Bjelica’nın da katkı vermesi durumunda Kaf Kaf’ın seyircisinin yokluğunda sarı lacivertlilerle başa çıkması çok kolay değil. Fakat bunlardan öte, en önemli etken olarak gördüğüm pota altı eşleşmesinde Fenerbahçe’nin iki uzunu Zoric ve Oğuz’un Batista’yı etkisiz hale getirmeleri ilk iki maçta Karşıyaka’nın oyun düzenini tamamen dış şutlara bağımlı hale getirmişti. Ufuk ve Batista’nın bu pota altı sorununa çözüm bulması şart; zira bu tip rakiplere karşı Karşıyaka’nın kazanması için mutlaka minimum 15 sayı, 10 ribaundluk performansın üstünde mücadele etmesi gerekiyor.
Pınar Karşıyaka’da ise ilk maçta Diebler ve Dixon, ikinci maçta ise Can ve Dixon’un sayıları rakibine yetişmeye yeterli olmamşıtı. Özellikle ikinci maçta 0-11 ile maça başlayıp, Can’dan 32 sayılık bir kariyer rekoru gelmesine rağmen, neredeyse “0” savunmayla maçın kaybedilmesi mental olarak da yeşil kırmızılıları yıpratmış durumda. En büyük kozları taraftarlarından eksik bir üçüncü maç oynamaları da bir başka handikap. Ufuk ve ekibinin işi hiç kolay olmayacak. Taraftarlarıyla bir kez daha buluşamadan sezonu kapatabilirler. Her ne kadar iki sene üstüste yarı final oynayıp, Türkiye Kupası ile kapatılan bir sezon onlar için önemli başarı olsa da, son beş maçtır kazandıkları Fenerbahçe Ülker’e karşı 3-0 ile yenilmek Karşıyaka taraftarını da, oyuncuları da eminim ki hiç tatmin etmeyecektir.

0 comments:

Yorum Gönder