29 Haziran 2014 Pazar

Ömer Aşık ve Pelicans takası hakkında

NBA’deki temsilcilerimizden Ömer Aşık’ın son birkaç gündür kulisleri meşgul eden takas dedikoularıyla ilgili gelişmeleri beklerken, takası iki ekip ve Ömer açısından inceleyemek istedim. Şimdi öncelikle takasın detaylarını hatırlayalım: Gözünü kadrosuna eklemek için James ve Anthony’e diken Rockets, salary cap’ini rahatlatmak adına elinden çıkarmaya çalıştığı Ömer’i ve 1.5 milyon doları New Orleans Pelicans’a gönderirken, Pelicans’tan da 2015’teki 4-19. sıra aralığındaki draft hakkını alacak.
 
 
Takasın gerçekleşmesi durumunda, akabinde Jeremy Lin’i de elden çıkarmaya çabalayacak olan Rockets’ın, bu iki hamle sonrası Carmelo Anthony ya da Lebron James’ten birini kadroya dahil etmeye niyetlendiği biliniyor. Bu durumda Beverley – Harden – Parsons – James / Anthony – Howard beşiyle daha iddialı bir Rockets izleyeceğimizden şüphe yok. Fakat kadro derinliğini de düşürdükleri gözden kaçmamalı. Lin takasında bu konuyu da göz önünde bulunduracaklardır sanırım.
Pelicans cephesinde ise takasın aynı ölçüde etki yaratacağı konusunda biraz şüphelerim var. Mevcut Pelicans pota altını ele aldığımızda yüksek bir kalite olmasa da geniş bir rotasyon olduğu söylenebilir. Davis, Ajinca, Anderson, Smith, Withey beşlisine yapılacak bir Ömer Aşık takviyesinin kaliteyi artıracağı kesin; fakat bütçeyi Ömer ile zorlamaya değer miydi tartışılır. Tahminim Ömer – Davis ikilisiyle başlayacak Pelicans’ın rotasyonda Ajinca, Anderson ile destekleneceği yönünde. Bu sezon Withey ve Smith’e pek şans tanımıyorum. Yine de böyle bir hamle karşılığında gelecek seneki ilk tur draft hakkının verilmesi çok da mantıklı gelmiyor bana. Hele ki Ömer gibi sakatlık problemi olan bir uzuna karşılık. Özellikle olası bir 4.veya 5.sıra draft hakkı Pelicans’a büyük avantaj olabilirdi.
Son olarak da Ömer cephesinden baktığımızda, milli pivotumuzun alacağı süreyi artıracağı ve istatistiklerini yükselteceğine inanıyorum. Sakatlık önünü kesmediği sürece Davis ile iyi bir ikili olacaklardır. Bunun yanında Evans ve Holiday gibi asist özelliği olan ve ikili oyunu seven guardların varlığı Ömer için büyük avantaj. Bu sezon kendisinden güzel smaçlar izliyor olacağız. Ömer’e muhtemel yeni formasıyla önümüzdeki sezon başarılar diliyorum.

0 comments:

Yorum Gönder