8 Nisan 2014 Salı

Sekizli finalde ince hesap zamanı

Kadınlar Euroleague Sekizli Finalleri’nin ikinci gününde kadın basketbolumuzun iki devi Fenerbahçe ve Galatasaray Odeobank karşı karşıya geldi. Rusya’da devam eden Sekizli Finaller’in A Grubu’nda yer alan iki ekibimizin nefes kesen mücadelesinde 68-66 ile sahadan galip ayrılan Fenerbahçe ikinci maçlar sonunda grubun zirvesine yerleşti. Özellikle üçüncü periyottaki serisiyle rakibini sahadan silen sarı lacivertliler, müthiş bir mücadeleye sahne olan final çeyreğinin sonunda da az hata yaparak galibiyete uzandılar. Galatasaray ise iki maçta 1 galibiyetle averajla ikinci sırada yer aldı. Bu sonuçlar ardından temsilcilerimizin yarı final şansları yarınki maçlarda alınacak sonuçlara kaldı.
 
 
Sekizli Finaller’in üçüncü gününün ilk maçında Fenerbahçe, Sparta&K M.R.Vidnoje ile grubu lider olarak tamamlamak için karşılaşacak. İlk iki maçında gruptaki diğer iki Türk takımı Kayseri Kaski ve Galatasaray’ı mağlup eden sarı lacivertliler, Rus rakiplerini de yendikleri takdirde grubu lider olarak tamamlayacaklar. Liderliğin bir diğer anlamı da kupanın en büyük favorisi ve sekizli finallerin ev sahibi UMMC Ekaterinburg ile yarı finalde eşleşmemek demek ki, bu da bir anlamda finali garantilemek anlamına geliyor. Bu durumda grup ikincisi ve yarı finalde Ekaterinburg’un rakibi ise günün ikinci mücadelesi Galatasaray – Kayseri Kaski maçının sonucuna göre belli olacak. Galatasaray kazandığı takdirde ikinci sırayı alacakken, Kayseri Kaski’nin galibiyeti halinde iş üçlü averaja kalacak.

İlk maçta Fenerbahçe’nin yenilgisi durumunda ise işler iyice karışacak. Bu durumda birçok olasılık ortaya çıkıyor. Madde madde bakacak olursak;
Hem Fenerbahçe hem de Galatasaray’ın kaybettiği durumda Sparta&K M.R.Vidnoje grup lideri, Fenerbahçe ise ikinci olacak.
Galatasaray’ın Kayseri Kaski’yi yendiği ve Sparta&K M.R.Vidnoje’nin Fenerbahçe’yi +12 sayı ile yendiği durumda Rus ekibi lider Galatasaray ikinci olacak. Eğer Rus ekibi 5 ile 12 sayı arasında kazanırsa lider Galatasaray, ikinci ise Sparta&K M.R.Vidnoje olacak. Fark 4 sayı ve daha az olursa ise Galatasaray ve Fenerbahçe ilk iki sırada yarı finale koşacaklar.
Üç takımımızın yer aldığı dörtlü grupta hangisi olduğu önemli değil, iki takımımızın birden yarı finale kalması en büyük dileğimiz olmakla beraber, ev sahibi Ekaterinburg’un en büyük favori oilduğu finallerde her şeye rağmen takımlarımıza başarı diliyoruz.

1 yorum: