15 Temmuz 2013 Pazartesi

EuroBasket 2013 Aday Kadroları-3 : Bosna Hersek, Yunanistan, Karadağ

BOSNA HERSEK

Zack Wright, Muhamed Pasalic, Filip Adamovic, Nihad Dedovic, Nemanja Gordic, Marko Sutalo, Ante Masic, Dalibor Persic Adin Vrabac, Mirza Teletovic, Edin Bavcic, Miralem Halilovic, Nedzad Sinanovic, Elmedin Kikanovic, Andrija Stipanovic, Jusuf Nurkic.

Yorum: İki sezon öncesinden daha kötü bir kadroyla geliyorlar. Nihad Dedovic ve tabii ki Mirza Teletovic kadronun dikkat çeken iki ismi. Çok bir şey yapabileceklerini düşünmüyorum, tahminen ilk turda ülkelerine geri döneceklerdir. 


YUNANİSTAN 

Kostas Vasileadis, Kostas Papanikolaou, Ian Vougioukas, Vladimiros Jankovic, Nikos Zisis, Kostas Kaimakoglou, Dimitris Katsivelis, Loukas Mavrokefalidis, Nick Calathes, Ioannis Bourousis, Michael Bramos, Nikos Pappas, Stratos Perperoglou, Giorgos Printezis, Kostas Sloukas, Vassilis Spanoulis, Sofoklis Schortsanitis, Antonis Fotsis.

Yorum: Bu sefer tek eksikleri Kosta Koufos olan Yunanistan turnuvanın en büyük favorilerinden biri. İki sezondur Avrupa'nın zirvesinde yer alan Printezis, Perperoglou, Sloukas, Spanoulis, Papanikolaou gibi oyuncuların yanında İspanya'da çok iyi sezonlar geçiren Vasileadis-Mavrokefalidis ikilisi, Panathinaikos'un Yunan yıldızları Schortsanitis, Kaimakoglu, Bramos da yer alıyor. Yunanistan dışında oynayan oyunculardan da Fotsis, Bourisis, Zisis ve Calathes öne çıkanlar. Yani kısacası Yunanistan gümbür gümbür geliyor. 


KARADAĞ

Taylor Rochestie, Nikola Ivanovic, Nikola Pavlicevic, Suad sehovic, Bojan Bakic, Boris Bakic, Vladimir Mihailovic, Aleksa Popovic, Sead Sehovic, Marko Popovic, Vladimir Dasic, Milko Bjelica, Nemanja Radovic, Marko Todorovic, Radosav Spasojevic, Nikola Pekovic, Nikola Vucevic, Blagota Sekulic, Bojan Dubljevic, Milos Komatina, Filip Barovic.

Yorum: Sürprizlere açık takımlardan biri. Rochestie gibi kaliteli, inanılmaz şut atabilen bir oyun kurucuya sahipler. Marko Popovic, Vladimir Dasic, Milko Bjelica gibi oyuncular Avrupa'da tecrübeleri bulunan iyi oyuncular. Marko Todorovic Barcelona'da bu sezon şans bulan gençlerden biriydi ve gelecek için büyük umutlar verdi. Tabii ki Nikola Pekovic-Nikola Vucevic ikilisi takımın temel taşları. Bu ikili sayesinde ve Bjelica'nın da katkılarıyla iyi bir pota altına sahipler. Gerçekten sürpriz yapabilecek, kaliteli kumaşa sahip bir takım.


0 comments:

Yorum Gönder