14 Temmuz 2013 Pazar

EuroBasket 2013 Aday Kadroları-2 : Gürcistan, Polonya, Fransa

GÜRCİSTAN
Giorgi Tsintsadze, Anatoly Boisa, Manuchar Markoishvili, Viktor Sanikidze, Nikoloz Tskitishvili, Tornike Shengelia, Nikoloz Metreveli, Giorgi Shermadini, Otra Pkhakadze, Besik Lezhava, Duda Sanadze, Merab Bokolishvili, Revaz Rogava, Beqa Chikviladze, Levan Fatsasia, Beka Burjanadze, Richard Matiashvili, Giorgi Sharabidze, Ricky Hickman, Luke Zeller

Yorum: Aday kadroda göze çarpan en büyük eksiklik tabii ki de çok iyi tanıdığımız daha birkaç gün önce Milwaukee Bucks'a imza atan Zaza Pachulia. Onun dışında gerçekten fena olmayan bir kadroları var. Sanikidze, Markoishvili, Shengelia gibi değerli forvet oyuncularına ; Tskitishvili ve Shermadini gibi de iyi uzunlara sahipler. Devşirme oyuncu olarak da tahminen Maccabi Tel-Aviv forması giyen oyun kurucu Ricky Hickman kadroda yer alacaktır. Sıkıntı yaşayacaklarsa kısa pozisyonunda yaşayacaklardır ama turnuvaya bir renk katacakları kesin.


POLONYA

Michael Chylinski, Tomasz Gielo, Marcin Gortat, Adam Hrycaniuk, Michal Ignerski, Przemyslaw Karnowski, Thomas Kelati, Lukasz Koszarek, Damian Kulig, Maciej Lampe, Michal Michalak, Mateusz Ponitka, Szymon Szewczyk, Krzysztof Szubarga, Adam Waczynski , Lukasz Wisniewski, Przemyslaw Zamojski

Yorum: EuroBasket 2011'deki kadrolarına Ignerski ve Gortat gibi iki değerli uzun ekleniyor. Zaten Lampe ve Szewczyk'in varlığı onları pota altına iterken bu ikilinin yanına Gortat-Ignerski ikilisinin gelmesi onları çok daha güçlendirecektir. Ignerski'nin dış şutu da önemli bir faktör olacaktır. Koszarek dışında iyi bir guardlarının olmayışı da onları kötü etkileyecektir (Kelati'yi oyun kurucudansa forvete daha yakın düşünmekte fayda var). En azından iki sezon öncesinden daha iyi bir Polonya izleyeceğimiz kesin ki hatırlarsanız biraz da hakem desteğiyle bizi mağlup etmeyi başarmışlardı.


FRANSA

Alexis Ajinca, Nicolas Batum, Yannick Bokolo, Nando De Colo, Boris Diaw, Antoine Diot, Evan Fournier, Mickaël Gelabale, Thomas Heurtel, Edwin Jackson, Charles Kahudi, Joffrey Lauvergne, Tony Parker, Florent Pietrus, Kim Tillie, Ronny Turiaf, Léo Westermann.

Yorum: Eksikleri olmasına rağmen yine de iyi bir kadroya sahipler. Tony Parker'ın yanına bu sezonu müthiş geçiren iki genç guard Leo Westermann ve Thomas Heurtel'i de ilk kez aday kadroya dahil etmişler, tahminen as kadroda da yer bulacaklardır. Sezonu NBA'de oynamadan geçiren Nando De Colo yerine onları almak çok daha mantıklı olacaktır tabii ki. Turiaf'ın şampiyonada olmayacağı sıkça konuşulmaya başlanmışken de pota altında ne yapacakları büyük bir soru işareti oluşturuyor. Alexis Ajinca ve kısa forvetten devşirme uzun forvet Boris Diaw takımın tek uzunları olarak göze çarpıyor. Tabii ki yine Batum, Parker, Pietrus ve Gelabale gibi oyuncularıyla favorilerden biriler.


0 comments:

Yorum Gönder