13 Temmuz 2013 Cumartesi

Eurobasket 2013 Aday Kadroları -1: Türkiye-İspanya-Slovenya

TÜRKİYE

Doğuş Balbay, Birkan Batuk, Sinan Güler, Kerem Gönlüm, Semih Erden, İzzet Türkyılmaz, Dusan Cantekin, Serhat Çetin, Cemal Nalga, Melih Mahmutoğlu, İlkan Karaman, Oğuz Savaş, Ömer Onan, Barış Ermiş, Emir Preldzic, Ender Arslan, Ömer Aşık, Ersan İlyasova, Hidayet Türkoğlu, Deniz Kılıçlı.

Yorum: Geçen sezonlardan farklı olarak oyunkurucumuz Kerem Tunçeri kadroda bulunmuyor. Bu da şampiyona da oyunkurucu pozisyonunda neler yapabileceğimiz konusunu gündeme getiriyor. Aday kadroda üç oyunkurucumuz var. Bunlar da Ender Arslan, Doğuş Balbay ve Barış Ermiş. Mevcut kadroya baktığımızda Ender Arslan'ın kesinlikle kadroda yer alacağını söyleyebiliriz. Bana kalırsa, eğer   Doğuş-Barış ikilisinden biri alınacaksa, geçen sezonki Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde çok iyi performanslar gösteren ve en azından savunmada takıma katkı sağlayabilecek bir oyuncu olan Doğuş kadroya alınmalıdır. Tabii ki üç oyun kuruculu bir kadro ile de karşı karşıya kalabiliriz. Bunun dışında on iki kişilik kadroda ana iskeletin korunacağını düşünüyorum. Sinan, Kerem, Semih, Oğuz, Ömer Onan, Emir, Ender, Ömer Aşık, Ersan ve Hidayet kadroda mutlaka olacaklardır. Bu on kişilik kadronun yanında Tanjevic'in oyunkurucu pozisyonunda ne yapmayı düşündüğü önemli dediğimiz gibi. Ya üç oyunkuruculu bir kadroya sahip olacağız ya da Ender'in arkasına Doğuş-Barış ikilisinden biri alınıp, İlkan-İzzet ikilisinden biri için kadroda yer açılacaktır. Bana göre ilk ihtimal zaten uzunlarla dolu olan kadromuzun yapısına göre daha bir olası tabii ki. 



İSPANYA

Jose Calderon, Ricky Rubio, Sergio Llull, Sergio Rodríguez, Rudy Fernandez, Alex Mumbru, Fernando San Emeterio, Víctor Claver, Marc Gasol, German Gabriel, Xavi Rey, Pablo Aguilar.

Yorum: İspanya on iki kişilik kadrosunu erken açıklayan ülkelerden. Kadroya baktığımızda önemli eksikler göze çarpıyor. Pau Gasol, Juan Carlos Navarro, Serge Ibaka, Felipe Reyes, Victor Sada bu sezon şampiyonada oynamayacak isimler. Tabii bu mevcut kadroda hem gözünüze pota altındaki eksiklik göze çarpacaktır. Yıllardır takımın on ikinci adamı olan Victor Claver bu durumda öne çıkan isimlerden. Tahminen adlarını İspanya Milli Takımı'nda ilk kez gördüğünüz German Gabriel, Xavi Rey ve Pablo Aguilar gibi İspanya Ligi'nde tecrübe kazanmış uzunlar da kadroya dahil edilmiş. Bakalım onlar kadroya baktığımızda anında gözümüze çarpan bu sıkıntıyı çözmeye yetecekler mi?

 
SLOVENYA

Beno Udrih, Goran Dragic, Jaka Lakovic, Jaka Blazic, Zoran Dragic, Klemen Prepelic, Edo Muric, Boštjan Nachbar, Domen Lorbek, Luka Lapornik, Jure Balazic, Jaka Brodnik, Gezim Morina, Mirza Begic, Uros Slokar, Gasper Vidmar.

Yorum: Slovenya'da klasik sayılabilecek bir kadro açıklamış. Tabii ki sezonu boş geçiren Jaka Lakovic'in formsuzluğu ve Erazem Lorbek'in yokluğunun takımı nasıl etkileyeceği önemli bir konu. Sanırsam bir gömlek aşağıda bir performans izleyeceğiz Slovenya'dan. 8-9 kişilik iskelet kadronun dışında Blazic, Muric ve Prepelic gibi Union Olimpija'da süre almaya alışkın gençlerin de kadroda kendine yer bulması mümkün. İzleyip göreceğiz.

 

0 comments:

Yorum Gönder