31 Mayıs 2012 Perşembe

Yunanistan'da final serisi son maça kaldı


Yunanistan Erkekler Basketbol Ligi A1'de play-off final serisinin dördüncü maçında OAKA'da Olympiakos'u konuk eden Panathinaikos seyircisinin müthiş desteği altında sahadan 84-74 galip ayrılarak seriyi 2-2'ye getirdi. Maça iyi başlayan ve ikinci çeyrekte bir ara 28-17 önde olan Olympiakos bu üstünlüğünü korumayı başaramayınca üçüncü çeyrekte ev sahibi ekip oyuna dengeyi getirdi. Son çeyreğe 55-58 geride giren Panathinaikos final periyodunda oyuna ağırlığını koyup seyircisinin de desteğiyle sahadan 84-74 üstün ayrılan taraf oldu.Yunanistan Şampiyonunu belirleyecek serinin beşinci ve son maçı cumartesi günü Olympiakos'un sahası olan Barış ve Dostluk Salonu'nda oynanacak. 
Çekişmenin gitgide arttığı ve son maçlara doğru gerginleşen seride beşinci ve son maçı iki ezeli rakipten Panathinaikos kazandığı takdirde Yunanistan Kupası'ndan sonra ligi de müzesine götürmüş olacak. Olympiakos'un kazanması durumunda ise kırmızı beyazlılar Euroleague'den sonra A1'i de kazanarak kabus gibi başlayan sezonu muhteşem bir sonla kapatmış olacaklar.

4 yorum:

  1. 5. maç... Maçlar zaten çekişmeli bu son maç mutlaka izlenmeli..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. NTV Spor canlı yayınlıyor maçları. Cumartesi akşamına plan yapmayın ;-)

      Sil
  2. seyirci iyiydi fakat hiç bir seyirci Türk seyircisinin avrupa kupalarında ki performansını gösteremez :P

    YanıtlaSil
  3. Avrupa'nın belki de en iyi final serisi. Belki emek fazla. Kesinlikle en iyisi. İstanbuldaki F4'da böyle bir final izlesek süper olurdu

    YanıtlaSil