26 Mayıs 2012 Cumartesi

Küçük liglerin büyük şampiyonları


Avrupa’da bazı ülkeler var ki, yakından takip etmeyenlere sorsanız bırakın çekişmeli ligleri olabileceğini, o ülkelerde basketbol oynandığından şüphe edenler bile olur. Milli takımımız ya da kulüplerimizi birçoğunun ne milli takımı ne de kulüp takımlarıyla karşılaşmamış ya da o ülkelerden bir yabancı oyuncu takımlarımızda oynamamıştır. Fakat sanmayın ki bu ülkelerde basketbol ateşi yanmaz. İşte size Avrupa’nın küçük basketbol ülkelerinden geçtiğimiz hafta şampiyonluklarını ilan eden takımlar:



Azerbaycan – Gala BC Bakü: Kardeş Azerbaycan’da basketbol yavaş yavaş gelişmekte. Milli takım seviyesinde de bir seviye yukarı çıkmak için hamleler yapan Azerbaycan’da 2011-2012 sezonu şampiyonu, final serisinde Araz NDT Bakü’yü 3-1 ile geçen Gala BC Bakü oldu. Normal sezonu yenilgisiz lider tamamlayan Araz karşısında seride 1-0 geriye düşmesine rağmen ikinci maçtaki 79-83’lük deplasman galibiyetiyle saha avantajını ve psikolojik üstünlüğü eline geçiren Gala BC Bakü, dördüncü ve son maçı da 82-75 kazanarak beşinci şampiyonluğunu kazandı. Gala aynı zamanda Araz’ın 6 yıllık şampiyonluk serisine de son vermiş oldu. 

Gürcistan – BC Armia Tiflis: Bir diğer komşumuz Gürcistan’da ise mutlu sona ulaşan ekip, play-off final serisinde Olimpi Tiflis’i  3-1 ile geçen Armia Tiflis oldu. Normal sezonu yenilgisiz lider tamamlayan, Play-Off’larda ise sadece 1 maçta Olimpi’ye kaybeden Armia böylece geçen seneden bu yıla taşıdığı şampiyonluk ünvanını da korumuş oldu. 


Lüksemburg – Sparta Bertrange: Belki daha önce hiçbir basketbol takımının adını duymadığınız bu küçük ligin finali birçok Avrupa ülkesinden daha çekişmeli geçti. Normal sezonu lider tamamlayan son iki sezonun şampiyonu T71 Dudelange karşısında ilk maçı 100-84 kazanan Sparta Bertrange, ikinci maçta 81-81 tamamlanan normal süre sonrası uzatma devresinde 93-85’lik üstünlük kurarak 10. Lüksemburg şampiyonluğuna ulaştı. 

Romanya – CSU Asesoft Ploesti: Romanya’da normal sezonu dördüncü sırada tamamlayan Asesoft Ploesti, play-off’larda fırtına gibi eserek 10’da 10 yaptı ve finalde Timisoara’yı 4-0’la geçerek şampiyonluğa ulaştı. 

İsviçre – Lugano Tigers: İsviçre’de mutlu sona ulaşan takım son şampiyon Lugano Tigers oldu. Ligde normal sezonu da 24 maçta 20 galibiyetle zirvede tamamlayan Tigers, çeyrek finalde Massagno’yu 3-0, yarı finalde ise Fribourg’u 3-2 ile saf dışı bıraktıktan sonra çekişmeli final serisinde de Geneve Lions’u serinin beşinci ve son maçında 92-81 yenerek 3-2 ile geçti ve 2011-2012 sezonu şampiyonu oldu. Final maçında ilk yarıda yakaladığı üstünlüğü maç sonuna kadar koruyan Tigers’ta maçın yıldızı 31 sayı, 6 ribaund ile oynayan ABD’li forvet Mohammed Abukar oldu. 

Avusturya – Xion Dukes Klosterneuburg: Avusturya’da da normal sezon lideri ile ikincisini karşı karşıya getiren final serisinde, lider Gmunden’i 3-1 ile geçen Klosterneuburg 2011-2012 sezonu şampiyonu oldu. Çeyrek finalde Furstenfeld’i 3-2, yarı finalde de Kapfenberg’i 3-1 ile geçen Klosterneuburg böylece tarihindeki ilk lig zaferini de elde etmiş oldu.

1 yorum:

  1. Onlarda insan elbette, sadece bizim haberimiz olmuyor. Daha neler neler vardır halbuki bilmediğimiz.

    YanıtlaSil