3 Mayıs 2012 Perşembe

Yıldızlarda yarı finalistler belli oldu


Tekirdağ’da düzenlenen Yıldız Erkekler Türkiye Şampiyonası’nda bugün oynanan çeyrek final maçları sonrası Fenerbahçe, Karşıyaka, Anadolu Efes ve Maliye Milli Piyango rakiplerini yenerek yarı finale kaldılar. Yarın yapılacak yarı final müsabakalarında Anadolu Efes Maliye Milli Piyango ile, Fenerbahçe de Karşıyaka ile finale çıkmak için mücadele edecek.


Günün ilk maçında Fenerbahçe Genç Yeşilyurt'u 87-70 yendi. İlk 3 çeyreği başa baş geçen maçın son çeyreğine 61-60 önde giren sarı lacivertliler, son çeyrekte farkı açarak ilk yarı finalist oldular. Fenerbahçe'de Berk Uğurlu'nun 16 sayı, 5 ribaund, 8 asist ve Mehmet Alemdaroğlu'nun 15 sayı, 19 ribaundluk performansları dikkat çekti. 
İkinci maçta son ana kadar çekişme içinde geçen mücadelede, Beşiktaş'ı 58-53 ile geçen Maliye Milli Piyango yarı finale yükselen ikinci ekip oldu. Maliye Milli Piyano'da Yağız Şalcı'nın 21 sayı, 15 ribaundluk performansı galibiyette önemli rol olynadı. 
Günün üçüncü maçı ise Karşıyaka ve Tofaş'ı karşı karşıya getirdi. İlk iki günün yıldızı Egemen Güven'den erken faul problemi nedeniyle fazla faydalanamayan İzmir'in yeşil kırmızılı temsilcisi Yusuf Sertbaş'ın 17 sayı, 4 ribaund, 4 asist, Ateş Özkaraduman'ın da 16 sayı, 9 ribaundluk performanslarıyla rakibine üstünlük sağlayıp sahadan 84-56 gibi farklı bir skorla üstün ayrıldı ve yarınki yarı finallerde Fenerbahçe'nin rakibi oldu.
Son çeyrek final maçı ise Anadolu Efes ve Galatasaray'ı karşı karşıya getirdi. Maçın ilk çeyreğinde 20-11'lik üstünlüğü sağlayan ve rahat bir oyun çıkaran Anadolu Efes, sahadan 69-45 galip ayrılırken, 17 sayı, 5 ribaund ile oynayan Tamer Erdem, 14 sayı, 6 ribaund ile mücadele eden Okben Ulubay ve 10 sayı, 5 ribaund, 10 asist istatistikleri yakalayan Oktay Ulubay Efes'in etkili isimleri oldular. Anadolu Efes yarı finalde Maliye Milli Piyango'nun rakibi oldu.

4 yorum:

  1. Geleceğin yıldızları ümit veriyor. 7-8 sene sonra milli forma ile izleyeceğiz bu şampiyonanın yıldızlarını

    YanıtlaSil
  2. bende tekirdağdaydım ve izleme fırsatı buldum gerçekten çok iyilerdi.

    YanıtlaSil
  3. Fenerbahçe şampiyon olacak. Futbolda da burada da :D

    YanıtlaSil