19 Mayıs 2012 Cumartesi

VTB ülkelerinde şampiyonlar belli oluyor


VTB ligine takım gönderen 3 ülke Litvanya, Estonya ve Belarus'ta sezon sona eren Play-Off finalleri sonrası tamamlandı. Litvanya'da Lietuvos Rytas'ı 3-0'la geçen Zalgiris Kaunas ipi göğüslerken, Estonya'da BC Kalev/Cramo Tallinn, Belarus'ta ise BC Minsk-2006 takımları mutlu sona ulaştılar.


Litvanya Ligi'nde normal sezonu da zirveden tamamlayan Zalgiris Kaunas, Play-Off final serisinde karşı karşıya geldiği Lietuvos Rytas karşısında zorlanmadı. İlk maçı kendi sahasında 71-56, ikinci maçı da rakip sahada 76-86 kazanan Zalgiris, kendi seyircisi önünde oynadığı ve eski Efes'li Marko Popovic'in 20 sayı, 6 asist ve Tomas Delininkaitis'in 19 sayı ile yıldızlaştıkları 3. karşılaşmada da rakibine 90-84lük üstünlük sağlayınca LKL'deki "şampiyon" ünvanını korudu. Rytas cephesinde ise geçtiğimiz sezonlarda TBL'den tanıdığımız Seibutis, Roberts, Rasic ve Samardziski ile genç yıldız Valanciunas'ın çabaları bir galibiyet almaya dahi yetmedi.
Litvanya'da olduğu gibi Estonya'da da son şampiyon ünvanını korudu. Ligde normal sezonu ikinci sırada tamamlayan BC Kalev/Cramo Tallinn play-off'larda oynadığı 7 maçın tamamını kazanarak 2011-2012 sezonu şampiyonu oldu. Final serisinde normal sezon lideri Tartu Ulikool ile eşleşen BC Kalev, deplasmanda 63-75 ve 66-84 kazandığı iki maç sonrası, kendi evindeki iki maçı da 87-76 (uzatmada) ve 72-65'lik skorlarla kazanınca 4-0'lık bir seri sonucunda şampiyonluğa ulaştı. BC Kalev'de 2.16'lık Senegalli pivot Bamba Fall final serisinin son iki maçındaki 14 sayı, 17.5 ribaund, 4 blok ortalamalarıyla galibiyetlerde ve şampiyonlukta önemli rol oynadı.
Belarus Ligi Play-Off'larında ise ligin açık ara favorisi BK Minsk 2006 finalde Grodno-93 takımını 97-74 mağlup ederek üst üste dördüncü şampiyonluğunu elde etti. Normal sezonu da 30 maçta 29 galibiyetle zirvede tamamlayan BK Minsk 2006'da final maçının en etkili ismi 5/6 üç sayı isabetiyle 21 sayı, 5 asist ile karşılaşmayı tamamlayan Aliaksandr Kudrautsau oldu.

5 yorum:

  1. Litvanya'da final serisinde çekişme beklendiği kadar olmazken, Zalgiris geçen yıldan bu sezon da mutlusona ulaşarak tekrar ülkedeki hakimiyeti ele geçirdiğini gösterdi.

    YanıtlaSil
  2. Estonya ve Belarus'taki sonuçlar ise şaşırtmadı. Favoriler zorlanmadan şampiyon oldular

    YanıtlaSil
  3. bu ülkeler basketbolda iyiler.

    YanıtlaSil
  4. aslında rotasyon olarak geniş anlamda rytasın daha geniş kadro derinliği var bana göre kaunasına yıkılmaları çok enterasan sıkı bir basket takipçisi olarak rytas sağlam takım ne diyelim tebrik etmek lazım

    YanıtlaSil
  5. Basketbol deyince ben nba ve tbl den başka tanımam :D

    YanıtlaSil