20 Mayıs 2012 Pazar

TBL'nin yeni takımı Gaziantep BŞB

TB2L'den Beko Basketbol Ligi'ne yükselecek ikinci ve son takımı belirleyecek karşılaşmadan Selçuk Üniversitesi'ni Konya'da 75-80 mağlup eden Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Beko Basketbol Ligi'nin yeni takım oldu. 
Technical Faul ekibi olarak Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ni tebrik ediyor, Beko Basketbol Ligi'ne hoşgeldin diyoruz. 
Normal sezonu lider tamamlayan Selçuk Üniversitesi ve beşinci sırada tamamlayan Gaziantep BŞB'ni karşı karşıya getiren maça iyi başlayan taraf Erdem'in sayılarıyla ev sahibi ekip oldu. İlk çeyreği 25-17 önde bitiren, Selçuk Üniversitesi Dobie'nin etkili oyunuyla devre arasına da 46-35 önde girdi. Soyunma odasından daha istekli ve hırslı çıkan Gaziantep BŞB, Hadi ve Ahmet'in sayılarıyla farkı kapatıp son çeyreğe 1 sayı farkla önde girdi: 59-60. Final periyodunda yoğun bir çekişme yaşanırken, son dakika içinde Dobie'nin turnikesi Selçuk'u 75-74 öne taşıdı. Bitime 13 saniye kala Murat'ın üçlüğü Gaziantep'i 75-77 öne taşırken, aynı zamanda Beko Basketbol Ligi'nin de anahtarı oldu. Ahmet Kandemir'in aldığı teknik faul sonrası umutlarını tamamen kaybeden Selçuk Üniversitesi'ne karşı taktik faullerde de başarılı olan Gaziantep ekibi sahadan 75-80 galip ayrılarak Beko Basketbol Ligi'nin yeni takım oldu. 
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nde Antabia Giovonte Waller 19 sayı, 6 ribaund, Salih Uğraşan 13 sayı, Ahmet Kaplan 11 sayı ve Erden Eryüz 9 sayı, 4 ribaund ile mücadele ederlerken, Selçuk Üniversitesi'nde Antawn Dobie'nin 26 sayı ve Erdem Türetken'in 19 sayı, 15 ribaundluk performansları yenilgiyi önleyemedi.

3 yorum:

  1. Hoşgeldin Gaziantep! Önümüzdeki sene TBL'de başarılar.

    YanıtlaSil
  2. Nedendir bilmem Selçuk'un bir üst lige çıkmasını istedim ama sonuçta Gaziantep'te bizim takımımız. Hoşgeldin Gaziantep..

    YanıtlaSil
  3. Hayırlı olsun gaziantep için

    YanıtlaSil