18 Mayıs 2012 Cuma

Seride avantaj Efes'e geçti: 75-81


Beko Basketbol Ligi Yarı Final serisi ikinci maçında Bandırma Kara Ali Acar Spor Salonu'nda Banvit'in konuğu olan Anadolu Efes, sahadan 75-81 galip ayrılarak seride durumu 1-1'e getirdi. Son çeyreğe 6 sayı geride girmesine rağmen, son çeyrekteki müthiş performansıyla deplasmandan galibiyetle yönen Anadolu Efes, aynı zamanda seride saha avantajını da eline geçirmiş oldu. 

Maça iyi başlayan Anadolu Efes, 3.5 dakikada 11-3'lük skor üstünlüğünü yakalamasına rağmen, bu üstünlüğünü koruyamadı ve çeyrek 18-18 eşitlik ilk sona erdi. İkinci çeyrekte de çekişme devam etti. Karşılıklı sayılarla başa baş devam eden maçta, skordaki üstünlük sürekli olarak karşılıklı el değiştirdi ve devre sonuna 40-40'lık eşitlikle girildi. 
İkinci devreye seyircisinin de desteğiyle ve Williams'ın iyi oyunuyla hızlı başlayan Banvit yakaladığı 7-0'lık seri sonrası devrenin ortasında 50-46 öne geçti. Serkan'ın isabetli dış şutlarıyla son iki dakikaya da 62-54 önde giren Banvit, periyot sonuna kadar üstünlüğünü korudu ve son 10 dakikaya başlarken de 65-59'luk üstünlüğü yakaladı. Final periyodunda ise bambaşka bir Efes vardı sahada. Sert savunması ve yüzdeli hücumlarıyla oyuna ve skora dengeyi getiren Efes, bitime 6 dakika kala Cenk'in üç sayılık isabetiyle 69-69'luk eşitliği yakaladı. Savanovic ve Kerem'in sayılarıyla farkı da açan Efes (78-70), sahadan da 81-75 galip ayrılarak, seride 1-1 eşitliği yakaladı ve final yolunda önemli bir avantaj elde etti. 
Anadolu Efes'te 15'er sayı ile oynayan Dusko Savanovic ve Kerem Tunçeri takımın galibiyetinde önemli rol oynarlarken, Sinan Güler 11, Esteban Batista da 9 sayı ile mücadele ettiler. Banvit'te ise Serkan Erdoğan 20 sayı, 4 asist, Barış Ermiş 12 sayı, 5 asist, Lance Williams da 10 sayı ile karşılaşmayı tamamladılar.

3 yorum:

  1. bir beşiktaşlı olarak efesin kazanmasına sevindim ne kadar şuan yarı finalde olsalarda:D

    YanıtlaSil
  2. Olsun Banvit İstanbul'da kazanıp finale çıkar

    YanıtlaSil
  3. türkiye kupası finali gibi bizleri banvit bjk finali bekliyor ligde.

    YanıtlaSil