10 Mayıs 2012 Perşembe

Kartal yüksekten uçtu! 74-77


Beşiktaş Milangaz, Beko Basketbol Ligi Play-Off ilk tur ikinci maçında Fenerbahçe Ülker Arena'da konuk olduğu Fenerbahçe Ülker'i 74-77 mağlup ederek 2-0 ile yarı final biletini elde eden son takım oldu. Son 5 senede 4 şampiyonluğu bulunan Fenerbahçe Ülker ise bu sezonu yarı final dahi göremeden kapattı. 

Maça hızlı başlayan Beşiktaş Milangaz farkı 7 sayıya kadar çıkarttığı ilk çeyreği 20-21 önde tamamladı. İkinci çeyrekte ise seyircisinin de desteğiyle üstünlüğü eline alan Fenerbahçe Ülker, Preldzic ve Ömer'in sayılarıyla devreyi 43-36 üstün bitirdi. Üçüncü çeyrekte iki takım da savunmasını sertleştirirken, çeyreğin sonunda hızlı hücumlar sonrası sayılar bulana Beşiktaş, çeyreğin sonunda öne geçerek son 10 dakikaya 52-54 önde girdi. Final periyodunda Fenerbahçe Bogdanovic'ten gelen ardarda iki üçlükle 62-58'lik üstünlüğü sağlarken, Spahija Bogdanovic'i anlaşılmaz bir şekilde kenara aldı. Gelen 0-8'lik Beşiktaş serisi sonrası mola almak zorunda kalan ve Bogdanovic'i tekrar sahaya süren Fenerbahçe, yıldız forvetin ard arda üçlükleriyle 3 dakika kala farkı 1 sayıya indirdi: 72-73. Fakat kalan 3 dakika içinde Fenerbahçe dengesiz hücumlar ve kötü şutlarla öne geçme şansını geri tepince sahadan 74-77 üstün ayrılan Beşiktaş Milangaz yarı finale yükselen taraf oldu.

5 yorum:

  1. fb li olarak çok üzüldüm elinde ki maçı verdiler artık bu sene herşey bitti geçmiş olsun

    YanıtlaSil
  2. Spahija bavulunu toplamaya başlamıştır heralde.

    YanıtlaSil
  3. Beşiktaş Milangaz maçın temposunu kontrol ederek resmen rakibini uyuttu, son çeyrekte de öldürücü darbeyi vurdu. Ergin hoca rotasyonla son çeyreği diri tutmayı başardı, Bonsu'nun tutuk oyununa rağmen Beşiktaş Milangaz salondan galip ayrılmasını bildi. 16 yaşındaki Kartal Özmızrak ın ise 3.5 dakikadaki 4 sayılık katkısı 1/1 2sayılık, 2/2 serbest atış katkısı ise gecenin Beşiktaş adına en sevindirici olayıydı.

    YanıtlaSil
  4. Sağlam maç olmuş gerçekten. Fenerbahçeli arkadaşlar bayağı bir küfür etmişlerdi ama bu maç için... Bu maç gider mi filan diye..

    YanıtlaSil
  5. Fenerbahçem futbolda şampiyon olacak buraya yazıyorum :)

    YanıtlaSil