5 Mayıs 2012 Cumartesi

Kanarya'nın yıldızı parladı

Yıldız Erkekler Türkiye Şampiyonası finalinde karşı karşıya gelen Fenerbahçe ve Maliye Milli Piyango'nun şampiyonluk mücadelesinden farklı şekilde 77-39 galip ayrılan Fenerbahçeli yıldızlar Türkiye Şampiyonu oldular. Yarı finalde Karşıyaka'yı uzatmada yenerek finale yükselen
Fenerbahçe ile Anadolu Efes'i eleyen Maliye Milli Piyango takımları arasında oynan maç beklenildiğinden rahat geçerken, henüz ilk çeyrekten farkı açan Fenerbahçe bu üstünlüğünü farkı arttırarak koruyunca kolay bir galibiyet aldı. Maça frtına gibi giren ve 7.5 dakika rakibine sayı imkanı vermeyen Fenerbahçe(16-0), ilk çeyreği 20-3 önde tamamladı. İkinci çeyrekte de baskın oyununu sürdüren sarı kanaryalar, devrenin bitimine farkı 30 sayıya kadar çıkardı: 37-7. Çeyrek sonunda gelen 0-6'lık Maliye Milli Piyango serisi devre skorunu 37-13 olarak belirledi. Üçüncü çeyreğin başında da Berk ve Fırat ile 8-0'lık bir seri yakalayan Fenerbahçe rakibinin tüm direncini kırdı. Geride kalan dakikalarda iki takım da kendini çok zorlamadan mücadele edince son çeyreğe 62-28 önde giren Fenerbahçe, son dakikalarda fazla forma giyemeyen oyuncularına da şans tanıyarak sahadan 77-39 galip ayrıldı ve Yıldız Erkekler Türkiye Şampiyonu oldu. 
Fenerbahçe'de Berk Uğurlu 15 sayı, 6 ribaund, 4 asist, Atakan Türkoğlu 14 sayı, 13 ribaund, Fırat Alemdaroğlu 12 sayı, 15 ribaund ile galibiyetin mimarları olurlarken, Maliye Milli Piyango'nun en etkili ismi 14 sayı, 13 ribaund ile oynayan Yağız Şalcı oldu.

3 yorum:

  1. tebrik ediyorum cidden iyi iş çıkardılar

    YanıtlaSil
  2. Ben demiştim şampiyon olacaz diye :D

    YanıtlaSil
  3. Fenerbahçeyi şampiyonluk, Milli Piyangoyu da buraya kadarki mücadeleleri için tebrik ederiz.

    YanıtlaSil