22 Mayıs 2012 Salı

İlk finalist Beşiktaş Milangaz!


Beko Basketbol Ligi'nin ilk finalisti Beşiktaş Milangaz oldu. Yarı final serisi dördüncü maçında Sinan Erdem Spor Salonu'nda konuk ettiği Galatasaray Medical Park'ı 84-73 mağlup eden Beşiktaş Milangaz seriyi 3-1'e getirerek finale yükselen ilk ekip oldu. Beşiktaş Milangaz'ın rakibi 2-1 Anadolu Efes üstünlüğüyle devam eden Banvit - Anadolu Efes serisinin kazananı olacak. 

Salonu tıklım tıklım dolduran ve maçın başından sonuna dek desteğini kesmeyen seyircisi önünde maçı erken koparıp kazanmak ve finale yükselmek isteyen Beşiktaş Milangaz, maça istediği başlangıcı yapamadı. İki takımın da karşılıklı sayılar bulduğu ilk çeyrek dengede giderken, son iki dakikaya 18-18'lik eşitlikle girildi. Konuk Galatasaray Medical Park, ilk çeyreğin son 2 ve ikinci çeyreğin ilk 2 dakikasında rakibine sayı imkanı vermeden Göksenin ve pota altından Furkan - Andric ikilisinin kaydettiği sayılarla 10 sayı bulunca sarı kırmızılı ekip oyunda skor üstünlüğünü eline geçirdi. Bu dakikadan sonra savunma sertliğini artıran Beşiktaş Milangaz, Arroyo ve Hawkins ile farkı kapatma fırsatını yakalasa da, Galatasaray'ın pota altından bulduğu sayılara engel olamayınca farkın tekrar açılmasına engel olamadı ve devre 35-41 Galatasaray üstünlüğüyle tamamlandı.İlk devrede sarı kırmızılılar özellikle pota altını iyi kullanırlarken, Arroyo'nun kenara geldiği sırada oluşan 10 sayılık Galatasaray üstünlüğü de Beşiktaş'ın sahada ne yapması ve yapmaması gerektiğini açıkca ortaya koyuyordu. 
İkinci devre de karşılıklı sayılarla başlarken, Beşiktaş seyircisinin de desteğiyle farkı kapattı. Kara kartalın farkı her kapatma hamlesine mola ile karşılık vererek periyot boyunca üstünlüğünü koruyan Oktay Mahmudi, Serhat'ın son hücumdaki 3 sayılık isabetine rağmen son çeyreğe takımını 1 sayı farkla önde taşıdı: 58-59. Final periyoduna Andric ve Djedovic'in sayılarıyla başlayarak skoru 58-64 yapan Galatasaray'a cevap Hawkins ile geldi; Arroyo'nun turnikesi ise Beşiktaş'ı 67-66 öne geçirdi ve son 3 dakikaya girerken skorda 71-71'lik eşitlik vardı. Bu dakikaya kadar üstünlüğünü hep küçük farklarla koruyan ve üstünlüğü kaybetmeme telaşına giren Galatasaray'da skor üstünlüğünü kaybetmenin verdiği moral bozukluğuna, Andric'in beşinci faulünü alması ve sonrasındaki teknik faul kararı da eklenince, Beşiktaş bir hücumda 6 sayılık üstünlüğü yakaladı: 77-71. Hücum düzeni iyica bozulan Galatasaray'ın maçtan kopup Beşiktaş'lı oyuncuların da oldukça rahat oynayarak seyircileriyle birlikte güle oynaya geçirdikleri son dakika sonrası sahadan 84-73'lük üstünlükle ayrılan Beşiktaş Milangaz, Beko Basketbol Ligi'nin ilk finalisti oldu. 
Beşiktaş Milangaz'da maçın iki yıldızı 24 sayı, 6 ribaund ile oynayan David Hawkins ve 23 sayı, 4 ribaund, 6 asistle oynayıp takımı 36 dakika boyunca mükemmel yöneten Carlos Arroyo olurken, Pops Mensah Bonsu 13 sayı, 5 ribaund, Zoran Erceg de 12 sayı, 4 ribaund ile mücadele ettiler. Galatasaray'da ise en etkili isim 19 sayı, 5 ribaund, 4 asist ile oynayan Nihad Djedovic oldu.

11 yorum:

  1. G.S cephesinden hakeme tepki var ama hakeme tepki göstermeden önce 9-10 farklardan geri düşen takımın yönetimine tepki göstermek lazım. Neticede beşiktaş milangaz hak ettiği seriyi, bir nebze de olsa erken bitirdi.

    YanıtlaSil
  2. O kadar kritik yerde o düdüğü çalıyorsan BJKlilere de çalıcaksın kardeşim. Bariz taraflı bir karardı. Ergin Ataman a nerden baksan 2-3 kez çalınmalıydı

    YanıtlaSil
  3. Maçın gidişatında galatasarayın kaybedeceği belliydi. Kritik anda çalınan düdüğün ardına saklanmamaları lazım. Arroyo tek başına dalga geçti onlarla. Hele son dakikalarda 4 kişi arasından yaptırdığı basket faul neydi öyle. Herkesin harcı değil

    YanıtlaSil
  4. Maçı izlemedim ama sonradan Arroyo'nun Gordon'upazara pardon yurt dışına gönderdiği pozisyonu gördüm. Böyle bir fake görmedim hayatımda. Gordon'un sahaya geri dönmek için taksi tuttuğu söyleniyor :)

    YanıtlaSil
  5. bjk bu sene iddialı olduğunu her maçta gösterdi ve sonunda finale çıktılar herhalde kupayıda alırlar

    YanıtlaSil
  6. Maçı izlediyseniz galatasaryın yenileceği en baştan belliydi fakat son dakikalarda hakemin kararları oyunu daha da Beşiktaş yönüne çevirdi

    YanıtlaSil
  7. arroyonun fake ini yorumlayan hiç yok galiba :D adamı bakkala götürdü eve kahve içmeye çağırdı sonra işini bitirdi herif

    YanıtlaSil
  8. Ne diyelim helal olsun hayırlısı olsun :)

    YanıtlaSil
  9. beşiktaş güzel oynadı ve kazandı.

    YanıtlaSil
  10. Beşiktaş'ın kazanacağı belliydi bana göre :) o saatten sonra bırakmazdı zaten Beşiktaş :D

    YanıtlaSil
  11. beşiktaş çok rahat kazandı. fark 10 sayıya çıktığında bile kazanacağı belliydi.

    YanıtlaSil