16 Mayıs 2012 Çarşamba

Dev derbi Galatasaray'ın! 17 sayı geriden gelen Kartal son darbeyi vuramadı: 75-74


Beko Basketbol Ligi Play-Off yarı finallerinin açılış maçında Abdi İpekçi Spor Salonu'nda Beşiktaş Milangaz'ı konuk eden Galatasaray Medical Park, çok iyi oynadığı ilk devre sonrası ikinci yarıda zorlanmasın rağmen sahadan 1 sayı farkla 75-74 galip ayrılarak seride 1-0 öne geçti. Beko Basketbol Ligi'nin üzerine çıkıp, izleyenlere Euroleague kalitesinde bir maç seyrettiren iki takımdan Beşiktaş'ın ikinci yarıdaki dönüşü pazar günü oynanan Euroleague finalinde Olympiakos'un geri dönüşünü hatırlatsa da Arroyo'nun çemberden dönen şutu mucizenin gerçekleşmesine engel oldu. 

Maça iyi başlayan ve Beşiktaş'ın hayat damarları Arroyo ve Bonsu'yu Göksenin ve Furkan ile iyi kilitleyen Galatasaray Medical Park, pota altından yakaladığı ritmi devre sonuna kadar sürdürdü. Guardların pota altını iyi beslemesi sonucu Furkan ve Andric ile sayılar bulan sarı kırmızılılar, Gordon'un da bu ikiliye skorda katkıda bulunmasıyla birlikte ilk çeyreği 19-11, devreyi de 42-28 önde tamamladılar. 
İkinci devreye sahaya çıkan Beşiktaş'ta ise daha serinin ilk maçında rakibine kolay bir galibiyet vermeme hırsı vardı. İlk 5 dakika sonunda 52-35 geride olan Beşiktaş, Serhat, Arroyo ve Erceg'in sayılarıyla farkı kapatmaya başlayarak son 10 dakikaya girerken 5 farka kadar indirdi: 58-53. Final periyodunda Erceg ve Serhat ile maça ortak olan siyah beyazlılar, 33 saniye kala farkı 1 sayıya kadar indirdi: 72-71. Cevher'in 1/2 serbest atışından sonra Arroyo ile bitime 4 saniye kala galbiyet şansını deneyen Beşiktaş Milangaz, bu üçlük potadan sekince Furkan'ın 2/2 serbest atışı sonrası sahadan 75-74 galip ayrıldı ve seride 1-0'lık üstünlüğü yakaladı. 
Galatasaray Medical Park'ta Furkan Aldemir 17 sayı, 5 ribaund, Luksa Andric 15 sayı, 2 ribaund, Jamon Lucas Gordon 14 sayı, 4 ribaund, 3 asist ve 3 top çalma ile galibiyetin mimarları olurlarken, Beşiktaş Milangaz cephesinde ise Zoran Erceg 23 sayı, 6 ribaund ve Serhat Çetin 13 sayı, 5 aist, 3 ribaund ile karşılaşmayı tamamladılar.

7 yorum:

  1. galatasaray adına üzüldüm her ne kadar galatasaraylı olmasamda

    YanıtlaSil
  2. ulan son üçlük nasıl girmez etmediğim küfür kalmadı allahın belası top ulan içeri girdi top sonra çıktı nedir bu takımın çektiği ulan :D

    YanıtlaSil
  3. maçı izlediğimde hak eden tarafın beşiktaş olmadğını düşündüm. galatasarayın üç sayılık yüzdesi oldukça düşük olmasına rağmen beşiktaşın yüksekti. aralarında yaptıkları son maçta tam tersiydi. son maçta hak etmeyen her salladığı üçlük giren takım kazandı. bu maçta gs hücum ribaundlarında fark yarattı ve hak etti beşiktaşlı olmama rağmen bu yorumu yapabiliyorum. beşiktaşın amacı kazanmak değil her maçta olduğu gibi beşiktaş kanserini bizlere yaşatmaktı. yoksa 17 sayıyla yenilse ne farkedecekti.

    YanıtlaSil
  4. gerçekten inanılmaz maç oldu bjk gitti denilen maçı kazanıyordu ama olmadı gs nin rahat kazanacağını düşünmüştüm ama bjk boş takım olmadığını gösterdi

    YanıtlaSil
  5. beşiktaşta yine hüsran. bakalım basketbolda başarı ne zaman yakalanabilecek.

    YanıtlaSil
  6. Bu maç bu serinin çok zevkli maçlara sahne olacağının bir göstergesiydi adeta. Eğer Beşiktaş'ta yorgunluk baş göstermezse galibin 5.maçta belirleneceği bir seri izleyebiliriz.

    YanıtlaSil
  7. :( BEŞİKTAŞLI olarak üzüldüm 1 sayı ya :(

    YanıtlaSil