16 Mayıs 2012 Çarşamba

Banvit evinde kazandı: 68-66


Beko Basketbol Ligi Play-Off yarı final serisi ilk maçında Bandırma'da Anadolu Efes'i konuk eden Bandırma Banvit, nefesleri kesen maçı 68-66'lık skorla kazanarak seride 1-0 öne geçti. Maçın ilk yarısında Banvit, ikinci yarısında da Anadolu Efes skorda üstünlüğü ellerinde tutarlarken, son çeyrekte çekişme doruğa çıktı. 60-60'lık eşitlikle girilen son dakikada daha az hata yapan taraf Banvit olunca ev sahibi ekip taraftarlarına önemli bir galip ederek sahadan ayrıldı.


Maça iyi başlayan ev sahibi Banvit, taraftarının da desteğiyle skorda üstünlüğü yakalayarak ilk çeyreği 16-12 önde tamamladı. İkinci çeyreğe iki takımda savunmasını sertleştirerek girince hücumda zorlandılar. Anadolu Efes skora dengeyi getirdikten sonra, karşılıklı basketler ve iyi savunmalar gelince, devre arasına 30-30 eşitlikle girildi. İkinci devreye Vujacic'in 5 sayısıyla başlayan Anadolu Efes, skorda üstünlüğü elde etti. Bajramovic ve Serkan'la oyunda kalan Banvit, çeyreğin 3 dakika:48 saniyesine 42-44 ile geride girerken, Lafayette ve Savanovic ile 0-7'lik bir seri bulan Efes farkı 9 sayıya çıkardı: 42-51 ve çeyrek 48-51 Efes üstünlüğüyle sona erdi. Maçın final periyodu nefesleri kesti. Çeyreğe iyi savunmayla başlayan Banvit önce Kalin ve Williams'ın sayılarıyla öne geçti: 52-51, ardından da 8-0'lık bir seri yakalayarak son 4 dakikaya 60-54 önde girdi. Kolay pes etmeye niyeti olmayan Efes Batista'nın serbest atışlarıyla bitime 2:33 kala skoru 60-60'a getirse de Doğuş'un kaybettiği topun Barış'ın smacıyla sonuçlandığı fast-break ile Banvit son dakikaya 62-60 önde girdi. Savanovic'in kaçan turnikesi sonrası Lucas'ın turnikesi skoru 64-60 yaparken,kalan sürede taktik faulleri iyi değerlendiren Banvit sahadan 68-66 galip ayrıldı ve seride 1-0 öne geçti.
Banvit'te 16 sayı ile oynayan Kalin Lucas sahanın en skoreri olurken, Kenan Bajramovic 13 sayı, 6 ribaund, Lance Williams ve Serkan Erdoğan 10'ar sayı ve Chuck Davis de 9 sayı, 3 ribaund ile mücadele ettiler. Anadolu Efes'te ise Kerem Tunçeri 11 sayı, Esteban Batista 10 sayı, 7 ribaund ve Dusko Savanovic 10 sayı, 7 ribaund ile karşılaşmayı tamamladılar.

4 yorum:

  1. Banvit git-gel'lerle dolu maçı hakederek kazandı. Final yolunda emin adımlarla ilerliyorlar. Efes'in finale yükselebilmesi için Bandırma'da kazanması lazım; ama bu da o kadar kolay değil

    YanıtlaSil
  2. Banvit finale çıkabilirse şampiyon bile olabilir. Zaten Euroleague'e +1 katılım için Efes dışında bi takımın şampiyon olması daha iyi olacak

    YanıtlaSil
  3. banvit e bu konuda hiç güvenmiyorum bir cacık cıkmayacak bunlardan :D

    YanıtlaSil
  4. hakederek kazandılar ama çok terlettiler

    YanıtlaSil