1 Şubat 2012 Çarşamba

Anadolu Efes son çeyrekte dağıldı : 83-65

Turkish Airlines Euroleague TOP 16'daki üçüncü grup maçında Yunanistan'da Olympiakos'un konuğu olan Anadolu Efes, kötü başladığı maçta son çeyreğe girerken skoru dengeye getirmesine rağmen, son çeyrekteki berbat (!) performansıyla adeta
sahadan silindi ve maçı 83-65 kaybetti. Olympiakos bu galibiyetle gruptaki ilk galibiyetini alırken, olası bir üçlü averaj durumu için de temsilcilerimiz karşısında avantajlı duruma geçti. Maça kötü başlayıp daha ilk çeyrekte 10 sayı geriye düşen Anadolu Efes, ilk çeyreği 20-12 geride kapatırken, pota altı nispeten zayıf olan takımlardan olan bu grupta sivrilmesi beklenen Barac, Batista gibi isimlerin de etkisiz performansı sonucu rakibe çok sayıda ikinci hücum fırsatı verdi. Batista ve Barac kendilerinden kısa Olympiakos uzunlarına karşı üstünlük sağlayamazken çok da top ezdiler. Vujacic ve Lafayette'in sayıları ile oyuna tutunan Efes, devrenin sonunda Batista'nın da birkaç dakikalığına devreye girmesiyle ilk yarıyı 41-36 geride kapattı.
İkinci devre biraz daha istekli gözüken Anadolu Efes, Kerem'in oyunu iyi yönlendirmesi, Batista ve Vujacic'in sayıları sonrası farkı eriterek çeyrek sonunda skoru 53-53'e getirdi. Savunmasını sertleştiren Efes bu çeyrekte sadece 12 sayıya izin verdi. Final periyoduna geriden gelmenin verdiği umutla giren temsilcimiz, kimsenin beklemediği bir şekilde tutuk bir başlangıç yaptı bu periyoda. Gecevicius'un üçlüğü, Sloukas'ın basket faul, sonrasında süre bitiminde gelen sayısı ve ardından gelen üçlüğüyle 11-0'lık bir seri yakalayan Olympiakos 64-53 öne fırlayarak oyuncularımızın moralini bozdu. Farkı kapatma çabasıyla zorlama üçlükler ve top kayıpları yapan Efes, farkın daha da açılmasına engel olamayınca bitime 3:20 kala skor 77-58 oldu. Kalan dakikalar karşılıklı sayılarla geçerken Olympiakos sahadan 83-65 galip ayrıldı.
Olympiakos'ta Vassilis Spanoulis 18 sayı, 4 asistle oynarken, Kostas Sloukas 15 sayı, Richard Dorsey de 10 sayı, 5 ribaund ile karşılaşmayı tamamladılar. Temsilcimizde ise Stanko Barac oyunun kopmasından sonra bulduğu sayılar sayesinde 14 say, 8 ribaundla Efes'in en skoreri olurken, Sasha Vujacic 12 sayı, Esteban Batista ve Oliver Lafayette 11'er sayı kaydettiler.

1 yorum:

  1. Reklam çekeceklerine azcık top oynasınlar sahada! Rezil bir basketbol vardı dün

    YanıtlaSil