5 Ocak 2020 Pazar

Haftanın maçında son söz Larkin'den

ING Basketbol Süper Ligi'nde ilk yarının liderini belirleyecek 15. haftanın merakla beklenen maçında İzmir'de Pınar Karşıyaka'nın konuğu olan Anadolu Efes normal süresi 73-73 biten maçı Shane Larkin'in son saniye basketiyle 82-80 kazanarak 14. galibiyetini elde etti ve liderlik koltuğundaki yerini sağlamlaştırdı. Karşılaşmanın ilk yarısını 42-32 önde tamamlayan Anadolu Efes, ikinci yarıdaki sert Karşıyaka savunması karşısında zorlansa da, final periyodunda Shane Larkin'in tek başına mücadelesiyle maçı uzatmaya götürüp uzatma çeyreğini daha soğukkanlı oynayarak sahadan galibiyetle ayrılmasını bildi. 

ING Basketbol Süper Ligi - Pınar Karşıyaka - Anadolu Efes - Shane Larkin

İlk yarısında iki takımın da çok yüzdeli oynamadığı ve kaliteli basketboldan uzak başlayan maçın ilk çeyreğinde Tony Crocker'ın üç, Tony Taylor'ın ise ikinci faullerini almaları Pınar Karşıyaka'nın oyun planı dışına çıkmasına neden olurken, Anadolu Efes'te Vasilije Micic'in skorer basketbolu konuk ekibin oyunda üstünlüğü elde etmesini sağladı. Bu dönemde özellikle hakem üçlüsünün kararları Karşıyaka tribünün tepkisini çekerken, yeşil kırmızılı ekibin boş dış şutlar bulmasına rağmen düşük yüzdeyle hücum etmesi ilk 20 dakika sonunda Anadolu Efes'e 42-32'lik üstünlüğü getirdi. 


Soyunma odası dönüşü muhteşem bir üçüncü çeyrek başlangıcı yapan Pınar Karşıyaka Jordan Morgan ve Tony Taylor'un sayılarıyla farkı kapatıp, Semih Erden'in pota altındaki mücadelesiyle oyuna dengeyi getirdi. Hücumda oldukça zorlanan Anadolu Efes bu çeyrekte sadece Chris Singleton ile etkili olabilirken, son 10 dakikaya girerken farkın iki sayıya kadar inmesine engel olamadı: 50-52.

Final periyoduna Tony Taylor'dan gelen 9 sayıyla başlayıp öne geçen Pınar Karşıyaka, Metecan Birsen'in üçlüğüyle bitime 6 dakika kala farkı 6 sayıya çıkardı: 62-56. Farkın açılmaya başlamasıyla birlikte Anadolu Efes'te bu dakikaya kadar sessiz kalan Shane Larkin'in inisiyatif alarak skora katkıda bulunmaya başladığı görülürken, Larkin'in sayılarıyla (son 17 Efes sayısının 14'ü) oyuna tekrar ortak olan Anadolu Efes normal süre sonunda 73-73 ile maçı uzatmaya götürdü. Son Pınar Karşıyaka hücumunda coach Ufuk Sarıca'nın neden mola hakkını kullanmadığı ise büyük bir soru işareti olarak kaldı. 

Uzatma periyoduna Buğrahan Tuncer'in 5 sayısıyla başlayan ve son 3.5 dakikaya 80-73 önde giren Anadolu Efes, ilerleyen dakikalarda Tony Crocker ve Tony Taylor'un sayılarına engel olamayınca son dakikaya 80-80 eşitlikle girildi. Son dakika içinde Pınar Karşıyaka'da önce Kennedy'nin Taylor'un giren turnikesine müdahale edip sayıdan etmesi, ardından da Tony Taylor'ın isabetsiz hücumu yeşil kırmızılıların öne geçmesine engel olurken, Anadolu Efes'te son hücumu kullanan Shane Larkin bire birde rakibini geçerek kaydettiği turnike sonrası son sözü söyleyen isim oldu ve Anadolu Efes'e 82-80'lik galibiyeti getirdi. 

İstatistiklere baktığımızda Pınar Karşıyaka'nın ribauntlarda 46-42, asistlerde 17-10 önde olduğu, Anadolu Efes'ten 6 top az kaybettiği (16-10) maçı kaybetmesindeki kritik noktanın serbest atış çizgisi olduğu görülürken, Anadolu Efes'in Pınar Karşıyaka'dan tam 14 kez daha fazla serbest atış çizgisine gittiğini seyrettik (36-22). Pınar Karşıyaka boyalı bölgede Anadolu Efes'e 38-24 üstünlük sağlarken, potasında da sadece 2 hızlı hücum sayısı gördü. Bunun yanında yeşil kırmızılılar Onuralp Bitim'in 28 saniyesini saymazsak 9 kişilik bir rotasyonla benchten 23 sayı bulurlarken, Ergin Ataman Anadolu Efes'i yabancı ağırlıklı 7 kişilik bir rotasyonla oynatmayı tercih etti ve 8 bench sayısı üretebildi. Larkin, Singleton ve Micic de 43 dakika civarında sahada kaldılar. 

Anadolu Efes'te 21 sayı - 4 ribaunt ile oynayan ve maçı kazandıran basketin sahibi Shane Larkin en skorer isim olurken, Vasilije Micic 20 sayı - 5 ribaunt - 4 asist, Chris Singleton 15 sayı - 5 ribaunt ve Tibor Pleiss da 12 sayı - 8 ribaunt ile mücadele ettiler. Pınar Karşıyaka'da ise Tony Taylor 17 sayı - 7 asist - 4 ribaunt, Metecan Birsen 15 sayı - 7 ribaunt - 1 blok, Jordan Morgan 12 sayı - 8 ribaunt ve Amath M'Baye de 11 sayı - 4 ribaunt - 2 top çalma - 2 blokla mücadele ettiler. 

0 comments:

Yorum Gönder